taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare banca cooperatista gherla alianta dej iclod dobanda mare cluj
balastru

Dosare penale la balastiere la Bonțida

Două firme care exploatau ilegal agregate minerale din albia majoră a râului Someşul Mic s-au ales cu sesizări penale, în urma unor controale efectuate de inspectorii Administraţiei Bazinale de Apă (ABA) Someş-Tisa.

Cele două perimetre de exploatare erau amplasate în extravilanul comunei clujene Bonţida, pe malul drept al cursului de apă, potrivit Agerpres.ro.

„Au fost realizate măsurători în sistem Stereo 70, iar în urma prelucrării datelor obţinute a rezultat faptul că pentru suprafeţele de teren afectate de lucrările de exploatare nu au fost emise acte de reglementare pe linie de gospodărire a apelor. Prin urmare, inspectorii ABA Someş-Tisa au solicitat autorităţilor competente întocmirea dosarelor penale pentru infracţiunea de exploatare a agregatelor minerale fără aviz şi autorizaţie de gospodărire a apelor. Totodată, aceştia au realizat demersurile către Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM) pentru recuperarea prejudiciului creat”, se precizează în comunicat.

Cei de la administraţia bazinală spun că, în anii anteriori, societăţile comerciale în cauză au mai fost depistate realizând activităţi de exploatare ilegală a agregatelor minerale, soluţionate prin aplicarea de sancţiuni contravenţionale.

Inspectorii ABA Someş-Tisa vor continua controalele la balastierele din zona de competenţă.

foto: arhiva

sus(50)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns