taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon
elicopter prabusit sibiu

Dosar penal in cazul elicopterului prabusit in judetul Sibiu

Procurorii militari au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluare a măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă, în dosarul privind prăbușirea elicopterului militar, în apropierea localității Mălâncrav, județul Sibiu.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis marți Agerpres, procurorii desemnați să instrumenteze acest dosar (doi procurori militari ai Secției parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și doi procurori militari din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj), împreună cu specialiști criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică al IGPR și din cadrul Serviciului Criminalistic al IPJ Sibiu, precum și cu membri ai Comisiei de Investigație Tehnică din cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene au derulat pe parcursul a două zile cercetarea la fața locului.

Această activitate a fost încheiată la data de 22 noiembrie 2014, când, după efectuarea unei noi verificări amănunțite a zonei, s-a procedat la degajarea acesteia și la ridicarea elementelor componente ale epavei care au fost transportate la o unitate militară din Câmpia Turzii.

De asemenea, au fost efectuate autopsiile medico-legale și, în urma expertizei genetice judiciare (fiind prelevate probe ADN atât de la rudele de gradul I ale militarilor decedați, cât și de la aceștia), a fost stabilită identitatea persoanelor decedate. Totodată, au fost identificați 7 martori care au fost audiați de către procurorii militari.

Opt militari și-au pierdut viața și alți doi au fost răniți în urma prăbușirii unui elicopter militar IAR-330 PUMA, vineri, în jurul orei 10,40, pe raza localității Mălâncrav, județul Sibiu.

Elicopterul, de la Baza 71 Aeriană de la Câmpia Turzii, se afla în misiune, urmând să participe la un exercițiu în Poligonul Cincu.

sus(0)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns