revelion 2020 gherla dej cluj crystal ballroom pret
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj locuri de munca sofer mariflor gherla dej cluj cabinet orl gherla dej cluj revelion 2020 gherla dej cluj al kimbo pret locuri de munca angajare gherla dej cluj bontida service facturare
piatra cubica gherla

Dorel s-a apucat de desenat, a făcut pietre pe beton, pe strada Armenească

Șugubățul Murphy cu legile lui parcă a trecut prin Gherla înainte să se apuce de scris maximele pentru eternitate. Câteva dintre ele parcă sunt inspirate dintr-o vizită pe șantier, pe străzile în lucru din oraș:

Dacă ceva poate sa meargă prost, va merge.

Când un lucru iese prost, orice încercare de a-l îndrepta nu face decât să-l strice și mai mult.

Orice lucru care începe bine, se sfârșește prost.

Orice lucru care începe prost, se sfârșește și mai prost.

Ar fi destul și atât de zis, când se discută despre modernizarea  străzilor din oraș, începută din martie și neterminată până azi. Operațiunea a început cu stângul, cu o licitație interminabilă, lăsată cu constestații. Când totul s-a finalizat și au început lucrările, au apărut și problemele: lipsa de calitate, lipsă de oameni, ploi abundente, locuitori nemulțumiți, șoferi supărați.

Piatra cubică de pe strada Armenească pare să fie cel mai disputat subiect. S-a pus, s-a scos, prea des, prea rar, prea drept, prea înclinat, prea albă, prea zgrunțuroasă.

Și dacă nu erau destule necazurile, a venit și Dorel să pună umărul la treabă. La capătul dinspre autogară, o porțiune de drum a fost betonată, din motive pe care le știe doar constructorul.

Pentru că nu dădea bine bucata de beton, printre atâtea cuburi de piatră, Dorel s-a gândit cum să dreagă busuiocul. În scurt timp și-a pus în practică ideea: a luat un băț și a conturat forme pătrate pe suprafața betonată, să se asorteze cu restul drumului.

Asta e ca în bancul cu bunica lui Bulă, care s-a tuns scurt. „Bulișor, nu-i așa că acum nu mai par așa babă?”, a întrebat bunica. „Așa-i”, zice Bulă, „Acum pari moș!” Așa și cu pietrele de pe Armenească. Nu-i așa că acum arată beton?

Pentru lucrările la drumuri, primăria a angajat un diriginte de șantier, care verifică și raportează calitatea lucrărilor. Omul a avut mult de lucru de când e la Gherla și se pare că încă mai are ceva treabă.

Încheiem optimist, tot cu o zicală de-a lui Murphy: Când lucrurile par ca nu se mai înrăutățesc, ai răbdare, se vor înrăutați curând!

Măsura extremă ce s-ar putea lua în cazul străzilor din Gherla, aflate în lucru de 3 luni – VIDEO

sus(0)jos(25)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestely

Lasă un răspuns