taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj

Elevi din Gherla, Dej, de la sate, au primit laptopuri, într-o campanie pentru șansă la educație

In contextul actual, cel al pandemiei de Covid-19, școala a intrat și ea într-un proces de adaptare, în așa fel încât elevii să aibă acces la educație la distanță.

Pentru a veni în sprijinul elevilor care nu au mijloacele tehnice necesare învățării on-line, Inspectoratul Școlar Județean Cluj, prin inspectorul general Marinela Marc, a inițiat proiectul ”Laptopuri și tablete pentru toți”. În cadrul acestei inițiative s-au făcut apeluri către universități, companii și ONG-uri pentru a dona aparatura necesară care să ofere tuturor elevilor din județul Cluj aceeași șansă la educație.

“Am constatat că efortul cadrelor didactice de a păstra comunicarea cu elevii, prin utilizarea diferitelor platforme educaționale, în scopul menținerii echilibrului emoțional și al susținerii ritmului activităților de învățare, specifice diferitelor discipline de învățământ, este mult îngreunat de faptul că nu toți elevii din județul Cluj dispun de instrumente și resurse digitale pentru a continua procesul de învățare acasă”, a afirmat, într-o scrisoare adresată instituțiilor, Marinela Marc.

Printre beneficiarii acestui proiect s-au numărat și doi elevi din Gherla, un elev din clasa a IX-a de la Liceul Teoretic ”Ana Ipătescu” și un elev din clasa a XI-a de la Liceul Teoretic ”Petru Maior”.

În cursul zilei de miercuri, 6 mai, inspectorul general General Marinela Marc și inspectorul Hadrian Arion s-au deplasat la cele două licee gherlene pentru a oferi beneficiarilor laptopurile care le vor permite să-și continue, de acasă, toate activitățile școlare.

„Dorim să mulțumim atât reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Cluj, cât și instituțiilor donatoare, pentru oportunitatea oferită celor doi elevi”, spun directorii celor două unități de învățământ, Cosmina Forț și Radu Ielcean.

Conducerea Liceului Teoretic ”Petru Maior” a transmis mulțumiri și Poliției Municipiului Gherla, cu sprijinul căreia elevul din clasa a XI-a a putut să intre în posesia echipamentului, în condiții de deplină siguranță.

„Am fost în școli din localitățile Aluniș, Gherla, Dej, Chiuiești, Vad, Geaca, Mociu, Frata, Palatca, pentru a distribui laptopuri și calculatoare din partea Inspectoratului Școlar Județean Cluj, în cadrul campaniei „Ajută un copil!” Ne-a impresionat povestea unui elev din Gherla, care este, alături de alți doi frați, în grija unui bunic la Bonțida și mulțumim Poliției locale din Bonțida, care l-a ajutat să ajungă la Gherla pentru a intra în posesia laptopului. La Dej, la Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, am aflat că elevii de la cercul de robotică au realizat viziere pentru personalul medical din Dej. Felicitări pentru inițiativă lor și profesorilor lor! În Vad, Chiuiești, Mociu, Palatca și Frata, ne-am întâlnit și cu primarii, care, în această perioadă au fost alături de școli, prin acțiunii de igienizare, achiziționare de tablete și simuri pentru conectare la internet. Împreună putem reuși!”, a spus inspectorul general Marinela Marc.

foto: arhiva

sus(33)jos(8)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

2 comentarii

  1. Intr-o camerå din curtea fostului IGO tråieste f.greu o familie cu 4 copii, un copil face naveta la Taga !!! precis nu are posibilitåti on line....Rog o anchetå a Primåriei pentru luarea unor måsuri de ajutor...

    sus(30)sus(1)
  2. Bună ideea, dar sună a exercițiu de imagine.
    În campania ”Laptopuri și tablete pentru toți”, s-a dat câte un laptop pe liceu (la școlile generale nimic), pentru care s-au deplasat doi inspectori, incluzând inspectorul general?

    sus(14)sus(3)

Lasă un răspuns