taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
autism 24h vicentiu hossu gherla

Doi alergători cu tupeu din Gherla, la ultramaratonul de 24 de ore pentru copiii cu autism

Nu oricine poate face față unei provocări de a alerga 24 de ore. A răspuns cu mult curaj în primăvară Vicențiu Hossu, care a reușit performanța de a atinge și chiar depăși distanța de 100 de kilometri.

Acum are loc o nouă ediție a ultramaratonului Autism 24h. De această dată, competiția se desfășoară și pe echipe, care trebuie să aibă 20 de membri. La Gherla, Vicențiu nu a reușit să adune numărul necesar de participanți, dar a primit invitația de a se alătura echipei Spartanii, din Tulcea.

La rândul său, un alt alergător din Gherla, Csaba Martonos, s-a alăturat echipei „Om bun” de la Satu Mare.

Sâmbătă, 19 septembrie, la ora 10 dimineața, vor luat startul simultan în cursa de 24 de ore aproape 1000 de alergători din întreaga țară, adunați în 46 de echipe, în 50 de localități.

Este vorba despre o manifestare caritabilă, prin care organizatorii își propun să ajute copiii cu autism. Doritorii vor putea „cumpăra” kilometri de le alergători: 10 lei/kilometrul, minim 3 kilometri, iar cei care intră în cursă, se angajează să-i alerge, totul pentru o cauză nobilă.

La Tulcea, întrecerea la care va participa Vicentiu Hossu se va desfășura pe malul unui lac. „Va fi dur, pentru că se aleargă pe asfalt, este un traseu solicitant pentru talpă, pentru glezne”, spune el.  „Sper că sunt mai bine pregătit decât în primăvară, când starea de urgență impusă din cauza Covidului nu m-a lăsat să mă pregătesc cât aș fi vrut. Acum am făcut antrenamente mai lungi și mai multe alergări de câte 50 de kilometri”.

autism 24h vicentiu hossu gherla

La această nouă ediție a ultramaratonului, Vicențiu își propune să se autodepășească. Dacă în primăvară a alergat în cele 24 de ore ale competiției distanța de 126,5 kilometri, acum și-a stabilit o nouă țintă: 140 de kilometri!

„Să vedem dacă îmi permite rezistența fizică. Am noroc, mă susține soția, care este psihopedagog și se ocupă de mentalul necesar pentru o astfel de cursă. Îmi este alături unul dintre băieții mei, care este profesor de sport și care m-a îndrumat cu pregătirile, celălalt fiu, care este student la medicină și de la care am primit sfaturi utile, dar și fratele meu, alergător și el. Facem un lucuru frumos pentru copiii cu autism!”

Cei care vor să susțină acest demers umanitar, pot face donații, cumpărând kilometri pentru alergătorii din Gherla din echipele Spartanii și Om bun. „Le mulțumesc celor care au cumpărat, precum și celor care vor cumpăra kilometri pentru mine, o să alerg din tot sufletul pentru acești copii”, spune Vicențiu.

Evenimentul este organizat de Centrul de Autism Marea Neagră.

vezi pe același subiect:

Alergare pentru cauză nobilă, peste 100 km în 24 de ore, Vicențiu este eroul zilei – VIDEO

 

sus(24)jos(1)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?