locuri de munca fundatura iclod lacatus sudor gherla dej clj bontida
nunta gherla angela rusu sala crystal ballroom dej cluj
flori vanzare 8 martie gherla adp pret

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata locuri de munca gherla dej cluj ospatar conte

negociere discutie

Discuțiile pentru rezolvarea problemelor din penitenciare continuă – care sunt subiectele de pe lista sindicaliștilor

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor anunță într-un comunicat că îin data de 4 septembrie 2017, la o ora ce urmeaza a fi stabilită, va avea loc o noua rundă de discuții referitoare la identificarea și punerea în practică a unor soluții pentru problemele din penitenciare, conform înțelegerii avute cu ministrul Justiției imediat după acțiunile de protest.

Pentru agenda de lucru propunem, în primul rând, evaluarea stadiului realizării măsurilor agreate la precedenta întâlnire organizată pentru punerea în practică a măsurilor dispuse de către prim-ministrul Mihai Tudose ca reacţie la protestele personalului din penitenciare.

1. Eliminarea unor discriminări salariale. Majorarea salariilor agenţilor şi ofiţerilor din penitenciare cu 10% a fost realizată cu sprijinul direct al prim-ministrului Mihai Tudose, care a trebuit să intervină personal şi să recupereze proiectul rătăcit de către Ministerul Justiţiei.

2. Reforma sistemului de resurse umane. Am stabilit de comun acord că la începutul lunii septembrie a acestui an să finalizăm proiectul privind Statutul poliţistului de penitenciare, o modificare amplă a legislaţiei aplicabile carierei agenţilor şi ofiţerilor de penitenciare, la care ministrul Tudorel Toader a promis că va participa direct.

3. Eliminarea deficitului de personal. Pentru finalul lunii septembrie am convenit cu ministrul Justiţiei prezentarea în Guvern a unui memorandum privind suplimentarea cu cel puţin 1.000 de posturi a statelor de funcţii ale penitenciarelor şi continuarea procedurilor de concurs pentru eliminarea deficitului de personal.

Din lista de potenţiale soluţii pentru problemele din penitenciare propusă deja ministrului Justiţiei la începutul lunii august, dar rămase la nivel de discuţie preliminară, reprezentanții FSANP propun pentru întâlnirea din 4 septembrie următoarele teme:

4. Îmbunătăţirea condiţiilor de lucru. Cerem în continuare implementarea unui plan privind îmbunătăţirea condiţiilor de lucru din penitenciare. Trebuie identificate în concret obiective de investiţii, pregătite liste de dotări şi planuri de achiziţii care să fie bugetate corespunzător.

5. Asigurarea finanţării penitenciarelor. În cadrul mai larg al bunei funcţionari a sistemului penitenciar propunem ministrului Justiţiei măsuri care să crească capacitatea de absorbţie a fondurilor pentru modernizarea penitenciarelor, dar şi asigurarea resurselor financiare pentru buna funcţionare a sistemului penitenciar.

6. Eliminarea discriminărilor pentru pensionari. Având în vedere că în Guvern au fost decise măsuri care scad pensiile pentru personalul din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, începând cu data de 15 septembrie îi solicităm ministrului justiţiei să promoveze un proiect de modificare a acestui act normativ care să asigure revenirea la normalitate.

7. Rezolvarea problemelor de la Penitenciarul Poartă Albă. Punem în discuţie solicitarea deja transmisă în legătură cu demiterea conducerii operative a Penitenciarului Poartă Albă pentru favorizarea deţinuţilor-vip şi abuzuri împotriva personalului precum şi finalizarea procedurilor penale în legătură cu unele infracţiuni de care aceştia au fost acuzaţi în urma unor controale ale Guvernului, Ministerului Justiţiei şi Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

FSANP

Sindicaliștii mai anunță că în perioada următoare vor continuă să colaboreze cu Ministerul Justiţiei şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor pentru identificarea şi punerea în practică a soluţiilor pentru problemele din penitenciare şi, dacă va fi nevoie, vor solicita sprijinul prim-ministrului Mihai Tudose.

sus(5)jos(3)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns