taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla angajare restaurant fiesta bucatar ospatar locuri de munca gherla angajare sticlar sticla dej clujr
discoteca ring gherla refflex

Discoteca Ring şi o poveste de 20 de ani, cu petreceri de neuitat – VIDEO

Despre Discoteca Ring din parcul mare din Gherla s-ar putea scrie multe. Au fost ani de glorie, când concertele se ţineau lanţ, au fost vremuri când îţi trebuia o jumătate de ora să traversezi ringul dintr-o parte în alta, iar coada la bar parcă nu se mai termina.

Începuturile Ringului se produc prin 1991, când s-a făcut planul pentru o discotecă, în incinta ştrandului. Era celebră la acea vreme Discoteca Ring din Costineşti şi se simţea nevoia şi la Gherla de o astfel de locaţie. De lucrare s-au ocupat membrii Organizaţiei Tineretului, care au pus bazele discotecii. Deschiderea a avut loc în iunie 1992 si de la an la an, discoteca s-a extins.

La doi pași era barul lui Silviu Prigoană, deschis prin 1990, pe model american, cu banchete semirotunde, cu măsuţe în mijloc şi lumină mică.

Muzica mergea la început pe magnetofon, apoi s-a trecut casete audio, pe CD şi în ultimii ani, pe PC şi scule profesioniste.

Au fost vremuri când la Disco Ring la Gherla veneau tineri dornici de distracţie din tot județul Cluj şi chiar de mai departe. În weekend aglomeraţia era atât de mare încât nu aveai unde să arunci un ac.

Ani la rând, cei mai fierbinți artişti din România au venit să cânte la Gherla, la Ring, iar lista e lungă: N&D, Valahia, Papa Junior & Monique, Candy, Raoul, Andre, O-zone, 3rei Sud Est, ASIA, Paraziţii, Sing Sing BB, As XX, Akcent, Voltaj, Laguna cu Nicoleta Luciu, Animal X, Class, Activ, Blondy, Impact, Puya, Deepcentral, BUG Mafia, Refflex, DJ Project, Sistem şi alţii. Alexandru Bonțidean, administratorul discotecii, spune că la Gherla toţi artiştii, cu excepţia lui Nicoleta Luciu, au cântat live.

discoteca ring gherlaTot la Ring se organizau în fiecare an concursuri de frumuseţe, celebrele Miss-uri, unde cele mai frumoase fete din oraş erau admirate, aplaudate și premiate. Spectacolele erau prezentate de Cristian Grindean, Adrian Gherheș sau de invitați de la Casa Armatei Cluj. La un astfel de spectacol a fost prezent cu un recital și regretatul Iuliu Merca, de la Semnal M.

În 1995 şi 1996 au avut loc spectacole uriaşe de karaoke, care au adunat un număr record de spectatori: peste 5.000 de oameni.

Au fost veri în care cererea era atât de mare încât se organiza discotecă începând de joi și până duminică. Fie că s-au numit Radu, Claus, Alex sau Iacob, dj-îi care au făcut atmosfera la discotecă, zeci de weekenduri la rând, au lăsat în urmă amintiri cu cele mai fierbinţi petreceri şi cele mai ţări piese ale celor vremuri, începând de de la „Vara” lui Genius la „Lonely” a lui Nana, de la „Be My Lover” a lui La Bouche, la Backstreet Boys ori C-Block.

dj discoteca disco ring gherla mixer platane 2008 cluj

După concertul Animal X de la Gherla, Vierme, Hienă și Sopârlă au fost cazați la o pensiune din oraș. Se pare că băieții și-au făcut rău de cap în noaptea de dupa spectacol și au făcut ravagii în hotel, astfel că patronii pensiunii ar fi transmis organizatorului „să nu-i mai aduceți la noi niciodată!”

Prin 1999-2000, trupa Sing Sing BB cânta aproape în fiecare weekend la Ring. Rareș, Fero și Cristina Rus erau la Gherla ca acasă. Intr-o noapte, după un concert, au fost invitați să continue petrecerea la o locuință particulară din oraș. Spre dimineață, când petrecerea încă continua, băieții au scos boxele afara, le-au dat la maximum și au susținut un concert inedit, de data asta privat.

Si cum orice poveste are un sfârșit, după 20 de ani de activitate, în 2012 discoteca s-a închis. Era perioada în care lipsa locurilor de muncă și a banilor i-a impins pe foarte mulți tineri să ia calea străinătății, spre Italia, Spania sau altă țară, iar efectele au fost simțite de toți, inclusiv de „Ring”.

Si totuși. Vestea bună este că Ringul nu a murit. Este posibil ca în viitorul nu foarte îndepărtat, din boxe să răsune din nou muzica, iar porțile să se deschidă pentru petrecăreți, la fel ca pe vremuri, până dimineața.

Din pacate, foarte puține imagini s-au păstrat din anii de început ai Disco Ring. Rugăminte către cititori: dacă aveți fotografii sau înregistrări video din acele vremuri, va invităm să le trimiteți pe adresa noastră contact[at]gherlainfo.ro sau pe pagina de Facebook Gherla INFO, pentru a le include în „istoria” Disco Ring Gherla. Vă mulțumim!

video: imagini de la discoteca Ring, concert in 2008

sus(127)jos(4)

2 comentarii

  1. Articolul descrie parte frumoasa a acelor vremuri care intr-adevar au fost. Din pacate s-ar putea scrie un articol si despre evenimente tragice care s-au intamplat la acea discoteca. Fete luate cu forta din incinta localului si violate prin imprejurimile dicotecii de barbati 'adevarati' care doar asa puteau ajunge la o femeie, clienti nevinovati batuti uneori pana la coma, de cloaca infecta a personalului angajat cu protectia localului, pe motiv de "hai sa batem pe cineva sa ne amuzam". Sau comportamentul patronului, consilier local, cu angajatii lui de parca ii erau sclavi. Se pot scrie multe daca se vrea, sunt oameni care pot depune marturii la ceea ce am spus eu. Totul e sa se sape mai adanc.....

    sus(92)sus(6)
  2. Discoteca daca bine imi aduc aminte nu mai functiona deja din 2009, in anii premergatori probabil ca nu mai era asa pe val ca inainte din cauza concurentei. Cam de la mijlocul anilor 2000 in noptile de weekend urla acolo cu volum prea excesiv muzica de se auzea aproape in tot orasul, inainte de aceasta perioada sonorul era oarecum acceptabil.
    In perioada de glorie avea practic "monopol" in oras si nu exista concurenta din ziua de azi, gustul era diferit, nu au aparut manelele si restul, piesele erau practic la zi, cele de voga de pe canalul MTV apoi incet au patruns piesele autohtone.
    Legat de redeschidere - actualmente concurenta este mare pentru gloria de odinioara si gusturile prea diversificate, probabil vor avea probleme si din cauza sonorului excesiv

    sus(29)sus(2)

Lasă un răspuns