taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor mariflor gherla locuri de munca sofer angajare dej cluj
liceu ana ipatescu gherla

Directori noi de școli și licee în toată țara, schimbare și la Gherla

Începând din luna ianuarie, 11 unități de învățământ preuniversitar din județul Cluj au directori noi. Schimbările au loc la nivel național, după încheierea mandatelor, la aproape 1000 de școli și licee.

La Gherla a fost numit director interimar la liceul Ana Ipătescu, până la sfârșitul anului școlar 2020/2021, prof. Corina Iftinca. La această unitate de învățământ s-a încheiat mandatul de patru ani al directorului Radu Ielcean.

Schimbări de conducere în județul Cluj mai sunt astfel:

  • Clubul Școlar sportiv Viitorul Cluj-Napoca (schimbare director)
  • Liceul Tehnologic Special Pentru Deficienți de Auz Cluj-Napoca (director pensionat și director adjunct care preia funcția de director)
  • Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca (director adjunct)
  • Școala Gimnazială Liviu Rebreanu Cluj-Napoca (director)
  • Școala Profesională Specială Samus Cluj-Napoca (director adjunct)
  • Liceul Tehnologic Vlădeasa Huedin (director adjunct)
  • Școala Gimnazială Călățele (director)
  • Școala Gimnazială Căpușu Mare (director)
  • Școala Gimnazială Cojocna (director)
  • Școala Gimnazială Negreni (director)

Amalia Gurzău, purtătorul de cuvânt al Insepctoratului Școlar Județean Cluj, a precizat că între motivele care au stat la baza numirii unor directori interimari se numără managerierea defectuoasă a unor activități specifice (deschiderea în bune condiții a anului școlar, comunicarea corectă și în timp util a unor date solicitate de I.Ș.J./M.E.C./alte instituții), lipsa de comunicare cu cadrele didactice, părinții, autoritățile locale, în vederea luării celor mai bune decizii pentru unitatea de învățământ, incapacitatea de a gestiona situații care impuneau reacție și decizie imediate.

Schimbările de directori, survenite la mijloc de an școlar, au stârnit numeroase nemulțumiri, până la cel mai înalt nivel. În spațiul public au fost exprimate poziții ale politicienilor, care au acuzat că aceste schimbări s-au făcut pe criterii politice.

La unele școli din țară au fost organizate proteste, unde asociațiile de părinți au cerut anularea deciziilor de numire a unor directori noi și revenirea la conducere a celor care au ocupat până acum aceste funcții.

foto: arhiva

sus(15)jos(40)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns