taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
botosani premii literatura

Diplomă de merit pentru un scriitor din Gherla la Botoșani

Toamna a debutat favorabil pentru breasla scriitoricească din Gherla. Membrii Cenaclului literar „Ion Apostol Popescu” de pe lângă Casa Municipală de Cultură se afirmă şi dincolo de graniţele judeţului Cluj.

Exemplu concret avem în această privinţă aprecierea de care s-a bucurat zilele trecute scriitorul Nicolae Suciu la cea de a XX-a ediţie a Premiilor Mihai Eminescu „Teiul de Aur” şi „Teiul de Argint”, eveniment găzduit de Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” și organizat de Editura Geea din Botoșani.

Festivitatea de premiere şi înmînarea medaliilor Teiul de Aur-Teiul de Argint a avut loc pe 11 septembrie în sala mare a Bibliotecii Judeţene Mihai Eminescu, unde au fost prezenți scriitori şi oameni de cultură din localitate, dar şi din alte oraşe ale ţării.

Printre invitaţi s-a aflat şi reprezentantul oamenilor de litere din municipiul Gherla, Niculae Suciu, care s-a deplasat în oraşul moldovean împreună cu soţia, Ioana. Ambii au fost recompensaţi cu „Diplomă de merit pentru ieşirea în lume a cuvântului de sub pana scriitoricească”.

carte niculae suciu muzeu gherla4

În cadrul festivităţii din Botoşani au fost acordate premii în domeniul literaturii, artei vizuale, colecţionarilor, publicisticii, folclorului, biblioteconomiei şi restiturii istoriei. Cu această ocazie a fost prezentată Antologia aniversară Teiul de Aur şi Teiul de Argint.

Niculae Suciu mai colaborează cu diferite publicaţii literare din Chişinău (Republica Moldova), Cernăuţi (Ucraina) şi Suceava, scrierile sale fiind publicate în revistele de specialitate din oraşele respective.

Szekely Csaba

foto principală: gazetabt.ro

sus(9)jos(0)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?