hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

carte niculae suciu muzeu gherla4

Diplomă de Excelenţă pentru un scriitor gherlean

După mulţi ani trecuți de când a fost premiat epigramistul Iulian Dămăcuş, municipiul  Gherla are parte din nou de o apreciere la nivel naţional în literatură.

Este vorba de Niculae Suciu,¸care zilele trecute a obţinut Diploma de Excelenţă pentru antologia de debut „Cronica unui cititor fără asemănare”, fiind premiat de Liga Scriitorilor pe anul editorial 2018. Un frumos succes, o răsplată meritată pentru debutul editorial al scriitorului care la vârsta de 81 ani se afirmă pentru prima dată la acest nivel.

Cartea premiată a fost lansată anul  trecut  în sala francofonă a Muzeului de Istorie Gherla şi a fost prezentată de scriitorul clujean Gavril  Moisa.

Volumul  de documente, scrisori şi articole de presă  apărut la Editura Napoca Nova a fost primit cu căldură de publicul  cititor din oraşul natal al autorului.

Niculae Suciu este membru activ al Cenaclurilor literare „Artur Silvestri” din Cluj-Napoca  şi „Ion Apostol Popescu” din Gherla, fiind prezent la toate manifestările culturale şi literare organizate în cele două oraşe.  Colaborează cu mai multe reviste literare din ţară, Ucraina şi din Republica Moldova, unde are deja mulţi  prieteni.

Diploma de Excelenţă acordată de Liga Scriitorilor este rezultatul unei activităţi literare bogate – publicistică, poezie, proză, corespondenţă literară etc. 

Premiul a fost acordat de un juriu format din cinci scriitori clujeni, avându-l ca preşedinte pe apreciatul om de litere, Al. Florin Ţene.

Premiul naţional acordat tot de Liga Scriitorilor a revenit omului de presă clujean Radu Vida, redactor-şef al cotidianului „Făclia” pentru romanul „Iubirile vikingilor”, apărut  în Editura Napoca  Star Cluj-Napoca.

 Szekely  Csaba

foto: arhiva

sus(13)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns