taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod sudor lacatus
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod balastiera muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj ospatar restaurant sofer livrari
gherla vaccin covid adeverinta doctor

Din patru cabinete de vaccinare Covid la Gherla funcționează unul, cum au rezolvat unii problema programării

În etapa a doua a vaccinării în masă, care a început pe 18 ianuarie, s-au vaccinat împotriva Covid-19 până duminică un număr de 451 de persoane, la centrul deschis în sala de sport a liceului Kemeny Zsigmond din Gherla, a declarat viceprimarul Paul Măhălean. Este vorba despre persoanele cu grad ridicat de risc și lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale.

Pe platforma online pentru înscriere la vaccinare nu se mai pot face programări la Gherla decât după data de 24 martie 2021. Aceasta se datoreaza numărului limitat de vaccinuri, dar și pentru că la centrul din oraș s-au programat persoane din alte localități, cum sunt Cluj-Napoca, Florești sau Câmpia Turzii. „Așa a decis Ministerul Sănătății, prin DSP. Și noi am fost nemulțumiți, dar n-am avut ce face”, a precizat Măhălean. „Inițial ne-au informat că se pot vaccina la Gherla cei din oraș și din nouă comune apropiate. Dar pe platforma de programare s-au putut înscrie și persoane din alte părți”.

În aceste condiții, unii locuitori dornici să se vaccineze mai devreme s-au înscris pentru vaccinare la rândul lor în alte centre, chiar și din alte județe, unde au găsit locuri libere, cum ar fi de exemplu la Tg. Lăpuș, în Maramureș.

La centrul de la Gherla s-au înființat patru cabinete de vaccinare, cu o capacitate de 240 de persoane pe zi, dar se vaccinează doar la unul singur (60 de persoane), din cauza numărului redus de vaccinuri puse la dispoziție. „Am făcut mai multe solicitări către Direcția de sănătate Publică în acest sens”, a mai spus viceprimarul.

În prezent aprovizionarea se face tot la două zile, pentru următoarele două zile și se vaccinează în flux continuu, de luni până duminică, între orele 8-20. La sfârșitul zilei de duminică, la centrul de vaccinare mai erau în rezervă la Gherla 42 de vaccinuri, produse de Pfizer-BioNtech.

Paul Măhălean spune că până la această dată nu s-au înregistrat deloc reacții alergice la cei care s-au vaccinat.

Până pe 24 martie sunt înregistrate la centrul de la Gherla 1800 de cereri de programare.

Din 8 februarie va începe rapelul (a doua vaccinare).

vezi pe același subiect

A început vaccinarea persoanelor cu grad ridicat de risc, s-a prezentat și cel mai vârstnic cetățean, de 105 ani – VIDEO

sus(2)jos(26)

tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns