irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
angajare sofer transport mobila gherla dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
aeroport calator turist

Din 31 martie România în spațiul Schengen, dar nu cu frontiera terestră. Ce se schimbă

De la ora 00.00 a zilei de duminică, 31 martie 2024, România intră în Spațiul Schengen, cu frontierele aeriene şi maritime, fără frontierele terestre.

Începând cu această dată, persoanele care efectuează zboruri către sau dinspre state membre Schengen nu vor mai trebui să treacă prin controlul de frontieră. În aeroporturi, după controlul de securitate, pasagerii vor merge direct către poarta de îmbarcare fără a se mai opri la filtrele Poliţiei de Frontieră pentru a le fi verificate documentele de călătorie. Cu toate acestea, sunt posibile verificări ale poliţiştilor pentru stabilirea situaţiei legale a persoanelor. Scopul acestora este prevenirea infracţiunilor transfrontaliere şi a migraţiei ilegale.

Pe Aeroportul Internațional Avram Iancu din Cluj vor fi întâmpinați la miezul nopții de sâmbătă spre duminică primii pasageri care vor sosi din spațiul Schengen și nu vor mai efectua formalitățile de control la trecerea frontierei.

Ministerul de Interne a precizat că pasagerii vor avea nevoie în continuare de un document de călătorie valabil. În ceea ce priveşte minorii, aceştia vor putea călători în Spaţiul Schengen cu exact aceleaşi documente pe care trebuie să le deţină şi la acest moment atunci când se deplasează în străinătate.

Spaţiul Schengen este un spaţiu de liberă circulaţie şi permite unui număr de peste 400 de milioane de persoane să călătorească liber între ţările membre, fără a trece prin controale la frontieră.

În prezent, 27 de state europene sunt membre cu drepturi depline în Acordul Schengen, iar România şi Bulgaria sunt state membre cu drepturi parţiale.

Discuțiile la nivelul pentru eliminarea controalelor la frontierele terestre vor continua în 2024.

Austria este țara care se opune intrării României în Spațiul Schengen cu frontiera terestră.

angajare loc de munca sofer distributie gherla dej cluj fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns