alegeri europarlamentare 2019 traian basescu cristian lungu pmp psd alegeri europarlamentare 2019 gherla cluj

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej locuri de munca sofer mariflor gherla dej cluj

festivalul usturoiului 2013 pasul tihuta bistrita dracula

Destinatie pentru weekend: Pasul Tihuta – Festivalul Usturoiului!

De un weekend de pomina in Tinutul lui Dracula pot avea parte amatorii de senzatii tari: povesti cu strigoi si moroi, concursuri pentru cei mari si mici, concerte, tururi pentru bikeri si motociclisti si desigur, mese imbelsugate din care nu va lipsi ingredientul care alunga vampirii! Este Festivalul Usturoiului din Pasul Tihuta, la doar doua ore de mers cu masina de la Gherla!

Pasul Tihuta gazduieste sambata, 7 septembrie, si duminica, 8 septembrie 2013, prima editie a Festivalului Usturoiului. De la activitati traditionale pentru copii, concursuri pe diferite teme, toate inspirate din viata temutului Conte Dracula, pana la povesti de groaza despre vampiri si strigoi, toate se vor derula pe durata celor doua zile dedicate usturoiului.

Aerul din Pasul Tihuta se va imbogati cu miresmele bunatatilor pregatite la concursurile culinare. Pentru cei care vor sa isi petreaca noaptea in Tinutul Contelui Dracula,  Hotel Castel Dracula pune la dispoziţia clienţilor camere duble şi camere single la preturi mai mici ca de obicei.  Preţul pentru o noapte de cazare este de 150 de lei pentru camera dublă, iar pentru două nopţi de cazare, cu mic dejun inclus este de 260 de lei. O cameră single pentru o noapte costă 120 de lei, iar pentru două nopţi de cazare preţul este de 210 lei cu mic dejun inclus. Daca nu aveti masina sau nu vreti sa purtati grija condusului, puteti ajunge pana in Bistrita cu trenul, iar de acolo, firma Transmixt va face curse regulate pe traseul Bistriţa – Piatra Fântânele şi retur. Preţul unui bilet, pentru o călătorie, va fi de 5 lei.

Sâmbăta plecarea se va face din Bistrita din staţiile de autobuz aflate în faţă la Kaufland (Bulevadrul Independenţei), pe Decebal şi la Han la orele : 10.00, 11.30, 13.00, 15.00, 17.00 şi 18.30. Autobuzele vor face opriri la Unirea, Livezile şi în toate localităţile de pe Valea Bârgăului, iar înapoi vor fi curse la orele: 11.30, 13.00, 15.30, 18.30 şi 20.00.

Duminică, 8 septembrie, autobuzele vor pleca spre Piatra Fântânele la orele: 11.00, 12.30, 14.00 şi 15.30, iar cursele spre Bistriţa vor fi la orele: 12.30, 14.00, 15.30, 17.00, 18.30 şi 20.00.

 

Programului Festivalului Usturoiului


Sambata, 7 septembrie 2013

Activități pentru copii – orele 11-17

–  Activități și jocuri tradiționale pentru copii (Hapuc, Baba Oarba, Hoții și Vardiștii, Lapte Gros, concurs de făcut praștii și concurs tragere – tați și copii) – până la ora 17.00

–  Concurs de pictură în aer liber

Activități adulți și tineri:

ora 13.00 – plecare cu bicicletele pe Drumul Romanilor

ora 14.00 – concursul Concursul țapinarilor din Ținutul Contelui Dracula

ora 15.30 – concurs Cea mai vrednică muiere din Ținutul Contelui Dracula

Gastronomie:

    ora 12.00 – Concurs de gătit la ceaun pe profesii, ocupații, cluburi etc.: pompieri, militari, polițiști, jandarmi, administrație, pădurari, motocicliști, bicicliști, vânători, jurnaliști, publicitari, ciobani, tineri – etc. – obligatoriu se folosește condimentul USTUROI
    ora 16.00 – Jurizare concurs și premiere

Activități la scenă: orele 12.00 – 18.30

 • spectacol scenic – pentru copii
 • bătrâni care spun povești despre moroi, strigoi, vampiri
 • cântece, descântece, dezlegări de blesteme (din folclorul local din Bistrița-Năsăud și județele învecinate), muzică tradițională: artiști invitați de la Produs de Cluj – ansambluri de dansuri și solista Ana Ilca Mureșan, Lenuța Purja și mama, ceterașii din Sângeorz Băi, rapsodul Nicolae Pițiș (interpret coloana sonoră filmul Pintea) și Maria Cassandra Hausi (rapsod popular Maramureș)
 • animație în public: femei care ghicesc norocul, în cafea, în cărți

Ora 18.45  – recital Folk – Vasile Bancea și Sorin Borzoș

Ora 19.15 – Atacul vampirilor, aprinderea torțelor – spectacol jonglerii cu foc

Ora 20.45 – Prezentarea personajelor din afiș care spun povestea modernă a tinerilor frumoși din Ținutul Contelui Dracula

Ora 21.00 – Proiecție documentar – ”Ținutul Contelui Dracula – The real story”

Ora 21.10 –  It`s Party Time în Ținutul Contelui Dracula – recital Blood Print

Ora 21.40 – MC Dylma – super party mixaj dj

 

Duminica, 8 septembrie 2013

ora 12.30 – activități pentru copii

ora 13.00 – 17.00 – Concursul de gătit preparate pe bază usturoi – participă echipe ale primăriilor din Bistrița-Năsăud, Petrova – Maramureș, Pusztaottlaka Ungaria

ora 13.00 – spectacol la scenă – muzică tradițională, formații și ansambluri locale

ora 17.00 – Invitați speciali: GRIGORE LEȘE și Grupul IZA

Alte elemente specifice pentru Festival (ambele zile)

 •     distracție pentru motocicliști – pleacă în trasee prin zonă
 •     distracție bikeri – zona special amenajată
 •     standuri Produs de Cluj, standuri ale pensiunilor cu prezentare ofertei, mâncăruri, etc., standuri meșteri locali și ale primăriilor din județul Bistrița-Năsăud și Maramureș (Petrova)
 •     standuri cu demonstrație artiști care dau interpretări diferite usturoiului
 •     standul Asociației de Promovare a Turismului + Salvamont Bistrița (CJ) – harta, pliante poveste, trasee, etc., informații cazare, masă, etc.

Traseul de la Gherla pana in Pasul Tihuta: 120 km, aproximativ doua ore de mers, prin Dej, Beclean, Bistrita

traseu gherla tihuta

sus(0)jos(2)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon locuri de munca gherla ferma muncitor tractorist

1 comentariu

 1. Nu am reușit să ajung dar aștept impresii de la cei care au participat.Am vizitat locația cu altă ocazie.Interesantă,chiar dacă imbinarea dintre modern și legendă nu este cea mai reușită.

  sus(0)sus(0)

Lasă un răspuns