taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mobila montaj outlet locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician
strada armeneasca gherla piatra cubica

Despre bazinul de înot și cum se vor finaliza străzile cu piatră cubică, la ședința de consiliu – VIDEO

Consilierii locali s-au reunit joi în ședința de consiliu ordinară a lunii noiembrie. 

Toate punctele de pe ordinea de zi au fost votat majoritar de consilierii prezenți și au fost adoptate. În cadrul discuțiilor, s-a ridicat problema bazinului de înot care ar urma să se construiască pe terenul II de fotbal de lângă stadion, dar și despre modernizarea cu piatră cubică a strazilor din centrul istoric al orașului.

În ce privește bazinul de înot, șeful compatimentului de urbanism, Vasile Morar, a explicat că proiectul se află deja în faza a doua, când trebuie pus la dispoziție terenul. „Dacă vrem altă locație, trebuie reluată de la început toată procedura, pe un teren care trebuie să fie liber de sarcini și să aibă utilitățile în apropiere. Terenurile disponibile sunt în extravilan sau au altă destinație. Terenul recent concesionat de lângă stadion are o formă neregulată și nu are lungime suficientă, iar skateparkul este o investiție de zeci de mii de euro, care încă nu s-a amortizat”.

Consilierul Kasza Tamas a reproșat faptul că deși se știa de o bună bucată de vreme că este nevoie de teren pentru bazin, s-a procedat la concesionarea unui teren în zona respectivă către o firmă privată. „Denotă o lipsă de viziune, de organizare. Aveam soluția în mână, dar fără să ne gândim la viitor, ne-am tăiat craca de sub picioare”, a spus acesta.

La o ședință anterioară, proiectul de punere la dispoziție a terenului II către investitorul CNI a fost amânat prin votul de abținere al consilierilor. Atunci reprezentanți ai echipelor de fotbal din Gherla au susținut că nu este normal să se distrugă un teren pentru a se construi altceva și au cerut găsirea unei alte variante.

Un al capitol al discuțiilor s-a concentrat pe stadiul lucrărilor de modernizare la străzile din oraș. Vasile Morar a informat consilierii că sunt discuții privind rezilierea contractului pentru străzile din centrul istoric. Dacă această variantă se va aplica, strada Armenească ar rămâne în final acoperită cu piatră cubică doar pe jumătate, iar restul străzilor prinse în proiect – Piața Libertății, Avram Iancu, Dragoș Vodă, Crișan, Mihai Viteazu, ar urma să aibă parte de reparații curente, până la stabilirea unui nou proiect și probabil organizarea de licitații pentru fiecare stradă în parte.

Legat de spațiile rămase între pietrele cubice de pe strada Armenească și Vasile Alecsandri, prețul pentru masticul bituminos care trebuia introdus în crăpături era prea mare, iar constructorul a ales să folosească un amestec de argilă cu pietriș. La sfârșitul săptămânii s-a procedat la turnarea acestui amestec, iar pe măsura trecerii timpului, ar urma  să se revină și să se completeze golurile care ar mai putea să apară.

Consilierul Vasile Băgăcean a propus achiziționarea de utilaje pentru drumuri, iar lucrările să fie făcute de ADP Gherla, pentru a se evita timpul lung scurs cu licitațiile și cu firmele neserioase care le câștigă.

La ședință a fost prezent și preotul Petru Băgăcian, care a adus din nou în atenție proiectul de construire a unei noi clădiri pentru liceul Ana Ipătescu din fonduri GAL, cu îndemnul de a se renunța la alte planuri de folosire a acestor bani. Preotul a anunțat și o posibilă candidatura la primăria Gherla, actorul și scriitorul Dan Puric.

La finalul ședinței s-a ridicat din nou problema pauzelor de curent electric din zona Cartierului Tineretului, cu apel la administrația locală de a rezolva această problemă. Un alt subiect a fost cel al clădirii Clubului Tineretului, cu acoperișul distrus, care riscă peste iarnă să fie deteriorată și mai tare.

S-a solicitat de asemenea amplasarea de praguri de viteză pe strada Tineretului, unde șoferii calcă prea tare pedala, dar și pe alte străzi din oraș.

video – înregistrarea ședinței de consiliu local

 

sus(1)jos(43)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

3 comentarii

  1. V-ati batut joc de acest oras incompetentilor in iunie 2020 o sa primiti ce meritati

    sus(41)sus(1)
  2. Oricum, repararea strazilor si trotuarelor, umplerea gropilor cu material corespunzator ( la concurenta cu zapada ) este f. urgenta...

    sus(22)sus(0)

Lasă un răspuns