taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
cornel itu psd

Deputatul Cornel Itu și Horia Nasra, fostul șef al PSD Cluj, au plecat din partid, unde s-au dus și ce va face primarul Neselean

Ceea ce era de așteptat se întâmplă, migrarea unor figuri importante din PSD Cluj spre partidul lui Victor Ponta, Pro România. După Remus Lăpușan, a venit  rândul fostului președinte al organizației  Cluj a PSD, deputatul Horia Nasra, dar și a deputatului Cornel Itu.

Cei doi parlamentari ai PSD au înaintat miercuri Parlamentului României câte o adresă prin care anunță faptul că începând din aceeași zi vor activa în cadrul grupului parlamentar Pro Europa.

Grupul Pro Europa a fost înființat la patru zile după alegerile europarlamentare din luna mai a acestui an și îl care ca lider pe fostul premier din partea PSD, Victor Ponta. În același grup mai activează de la Cluj Steluța Cătăniciu, trecută prin PNL, acum la ALDE.

„Colegii nostri deputați Cornel Itu și Horia Nasra (alături de senatorul Vasile Ilea, Remus Lăpușan și mulți alți primari și consilieri social democrați) au venit azi în Echipa ProRomânia – pentru că este nevoie de un nou început, o nouă gândire de Stânga modernă, profesionistă și responsabilă!”, a scris fostul premier pe Facebook.

Horia Nasra a declarat după anunțul demisiei că în perioada următoare ar urma să plece din PSD Cluj „peste 1.000 de colegi”.

Cum era de așteptat, Liviu Alexa, președintele interimar al organizației județene PSD Cluj, a reacționat în termeni foarte duri la vestea că Nasra și Itu au plecat din partid. L-a acuzat pe Nasra că n-a avut până să ajungă deputat niciun loc de muncă, iar pe Cornel Itu că urmărește doar să facă bani și că nu îl interesează cetățenii.

Ce va face primarul Ioan Neselean

Declanșarea migrației de la PSD spre ProRomânia s-a produs după ce în urmă cu două spătămâni, la conducerea organizației PSD Cluj a fost numit interimar jurnalistul Liviu Alexa, care conduce televiziunea NCN și o rețea de ziare online, între care Ziar de Cluj. La scurt timp după numire, Alexa a cerut demisia unor personaje de la vârful organizației.

Există speculații că același parcurs ar urma să-l facă și alte figuri din PSD Cluj, între care s-ar afla chiar și primari.

Vineri, 27 septembrie, a avut loc la Cluj o întâlnire a noului președinte Liviu Alexa cu președinții de organizații din județ. Pe ordinea de zi s-a aflat o rezoluție privind susținerea candidaturii Vioricăi Dăncilă la alegerile prezidențiale din noiembrie și o rezoluție privind susținea lui Liviu Alexa în fruntea organizației județene.

„Eu am muncit prea mult pentru acest partid, 30 de ani,  nu văd niciun motiv pentru care l-aș părăsi”, a declarat primarul PSD de la Gherla, Ioan Neselean. „Nu plec, indiferent ce se întâmplă. Nu pot să mă dau acum peste cap și să spun că nu mă mai reprezintă. Primarii care vor pleca din PSD vor pierde și scaunul. Am mai discutat cu unii colegii, e adevărat că unii sunt supărați. În situația actuală, hai sa stăm la masă, să discutăm. Fiecare trebuie să aleagă ce va face in continuare. Eu cred că mi-am făcut până acum treaba și o voi face și în continuare. L-am invitat pe Liviu Alexa sa vină la Gherla, a răspuns că va veni”.

 

Remus Lăpușan și-a dat demisia din PSD și din consiliul județean, unde se duce și ce i-a mai cerut Liviu Alexa

sus(2)jos(20)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns