gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
mariflor gherla fabrica angajare inginer sofer muncitor sofer vanzator dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon

Depuneri de coroane la Gherla, de Ziua Eroilor – VIDEO

Ziua Eroilor este unul dintre reperele cu semnificație aparte pentru fiecare dintre noi, pentru fiecare dintre cei care înțeleg că azi existăm ca stat, ca națiune, datorită fundamental sacrificiilor unor oameni deosebiți, care, indiferent de provocările epocii pe care au traversat-o, au rămas fideli principiilor și valorilor umane naționale și universale.

Este ziua în care omagiem sacrificiul celor care și-au dat viața pentru idealuri naționale, pentru familie, pentru cei apropiați, a celor care și-au asumat sacrificiul suprem în numele viitorului acestei țări, al întemeierii, consolidării și continuității României ca stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil.

Îi omagiem, deopotrivă, pe eroii care au căzut la datorie pentru Independența României, pe cei care și-au sacrificat viața în cele două Războaie Mondiale pentru întregirea și apărarea României, ca și pe eroii contemporani, pe militarii români căzuți la datorie în teatrele de operații.

Ziua Eroilor este și despre eroii și martirii neamului care au pierit în închisorile comuniste, victime ale regimurilor totalitare, al căror exemplu de curaj și demnitate va dăinui peste veacuri. Eroi sunt și cei care au fost de partea libertății la Revoluția din 1989.

Ziua Eroilor a fost marcată pe 13 iunie la Gherla, în piața centrală, la orele amiezii. În amintirea eroilor neamului, au depus coroane, în muzică de fanfară, Primăria și Consiliul Local Gherla, Consiliul Județean Cluj, Asociația Veteranilor de Război Gherla, Poliția Municipiului Gherla, Penitenciarul de Maximă Siguranță Gherla, Asociația Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere din M.A.I., Protopopiatul Ortodox Gherla, Protopopiatul Greco-Catolic Gherla, Spitalul Municipal Gherla, Liceul Teoretic Petru Maior, Liceul Teoretic Ana Ipătescu, Liceul Teoretic Kemeny Zsigmond, Liceul Tehnologic, Școala Gimnazială Nr. 1, PNL, PSD, USR, AUR, UDMR, Rotary Club Gherla, Sortilemn SA, CH industrial, ADP SA Gherla. Garda de onoare a fost asigurată de SVSU Gherla.

La eveniment a luat parte și veteranul de război Iosif Rus, acum în vârstă de 108 ani.

O slujbă de pomenire a eroilor a fost oficiată de reprezentanții cultului ortodox și greco-catolic. Primarul Ovidiu Drăgan a ținut o alocuțiune în care a vorbit despre importanța acestei zile și despre exemplul pe care înaintașii noștrii l-au dat prin jertfele făcute.

video gherla info

Festivitatea s-a încheiat cu un program artistic muzical, oferit de Fanfara Municipală, dirijată de prof. Vasile Chiș.

galerie foto: imagini de la eveniment / foto: Dragoș Olteanu

galerie foto gherla

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj tractari gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns