ochelari gherla gama optic
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
milano restaurant pensiune cazare gherla dej nima cluj sala evenimente copii joaca
service auto gherla dej cluj milano
mariflor gherla fabrica angajare locuri de munca gherla dej cluj muncitor
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon service reparatii chei auto gherla dej cluj chip inlocuire sofer angajare mariflor gherla dej cluj
penitenciar gherla

Delegații din Franța și Spania în schimb de experiență la Penitenciarul Gherla

Penitenciarul Gherla a fost timp de trei zile gazda delegațiilor franceze și spaniole în cadrul Proiectului ”Determinarea practicilor comune ca răspuns la discontinuitatea formării deținuților” – Dis4P, proiect finanțat în cadrul Programului Erasmus +, al cărui promotor este UPR Lyon – Unité Pédagogique Régionale de LYON (Franța) care a fost reprezentat de către domnii directori regionali Velt Julien și Jean Deisți, precum și de către doi profesori care predau în cadrul Penitenciarul Saint – Etienne: doamna Bouchut Marilyne și domnul Megemont Michel.

penitenciar gherla

Partenerul spaniol din proiect a fost reprezentat de patru profesori care predau deținuților din cadrul EPAPU Nelson Mandela – școală publică pentru adulți situată în interiorul Penitenciarului A Lama (regiunea Pontevedra-Spania): doamna Ruiz Dominguez Melca și domnii Guimarey Marino, Martinez Fernandez Manuel și Arnau Reboredo Manuel.

penitenciar gherla

În primele două zile, cele două delegații au vizitat Penitenciarul Gherla și Secția Exterioară Cluj-Napoca, au observat susținerea orelor la clasă de către profesorii care predau în cadrul Structurii Gherla a Liceului Tehnologic Special Dej precum și derularea unor activități cu deținuți de către specialiștii din cadrul Sectorului de Reintegrare Socială.

penitenciar gherla

Scopul vizitei a fost descoperirea de bune practici, a asemănărilor și diferențelor dintre cele trei sisteme în ceea ce privește educația în penitenciare pentru ca acestea să fie menționate într-un manualul ce va fi redactat la finalul proiectului.

penitenciar gherla

Reprezentanții Penitenciarului Gherla au prezentat informații esențiale despre educația formală și informală în cadrul penitenciarului și au prezentat activități și modalități de intervenție terapeutică folosite cu deținuții.

penitenciar gherla

Cea mai apreciată bună practică a fost Centrul Terapeutic Lotus, al Penitenciarului Gherla în cadrul căruia astăzi, cele două delegații au susținut activități de grup cu un număr de 36 de rezidente. Această experiență a fost unică atât în rândul rezidentelor, cât și în rândul membrilor delegațiilor, deoarece a fost susținută în limba engleză și a necesitat colaborarea unor specialiști care lucrează în sisteme diferite.

penitenciar gherla

La final domnul Julien Velt, Director Regional UPR Lyon Franța, a apreciat că vizita a fost foarte utilă, iar cei prezenți au descoperit moduri noi de a implementa educația în penitenciar, dar și locuri frumoase ale Transilvaniei.

penitenciar gherla

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns