taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla spalatorie auto gherla casa antik apollo livada mobila angajare muncitor
gherla szamosujvar aba ungaria

Delegație din Gherla la Aba în Ungaria, la aniversarea a 20 de ani de prietenie – FOTO

La invitația Primăriei și a Consiliului Local din orașul Aba, cu ocazia împlinirii a 20 de ani de la înfrățirea celor două orașe, o delegație formată din 34 de persoane a reprezentat Municipiul Gherla în Ungaria, între 22-25 noiembrie.

Delegația oficială a cuprins reprezentanți ai unităților de învățământ din Gherla, reprezentanți ai primăriei și ai consiliului local, persoane prezente la semnarea documentului original, reprezentanți ai unor ONG-uri.

În cadrul programului s-au vizitat mai multe intituții publice, precum grădinița, școala primara, școala gimnazială, liceul, centrul de persoane vârstnice, policlinica, primăria și centrul unic de elaborare documente din Aba. La fiecare locație, oaspeții au fost așteptați cu deosebită ospitalitate și au avut parte de prezentarea instituțiilor, discuții tematice și profesionale foarte interesante și folositoare.

La primăria din Aba, primarul Kossa Lajos a prezentat „Viziunea pentru viitorul localității Aba: Contract social pentru Noul Aba”, un pact pentru 20 de ani între cetățenii și conducerea orașului. A urmat prezentarea proiectelor -Centrul de vindecare Shambala și Parcul de științe și technologie, două mari planuri în beneficiul comunității locale și a dezvoltării regiunii, care urmăresc și repoziționarea orașului Aba din punct de vedere economic, al sănătății și tehnologiei pe plan național și internațional.

Ziua reînnoirii festive a protocolului de înfrățire a fost 24 noiembrie. Manifestările au avut loc în sala de ședințe a primăriei, unde într-un cadru solemn s-au ținut cuvântări, au fost rememorate amintiri din cei 20 de ani de proiecte comune, s-au inițiat legături de prietenie și de colaborare noi între instituțiile de învățământ prezente. Înaintea semnării documentului s-a ținut un moment de reculegere în memoria primarului Pop Nicolae, în mandatul căruia au fost semnate documentele de înfrățire.

Primarul Ioan Neselean Ioan și omonimul sau au întărit prin semnături parteneriatul. „Ne dorim să ridicăm această colaborare la un nivel nou și îmi doresc ca prin proiectele de viitor comune să reușim să oferim țărilor noastre un cadou de preț”, a spus în discursul sau primarul Kossa Lajos.

galerie foto – imagini de la vizită

galerie foto gherlaLa sfârșitul ceremoniei, cei doi primari și-au înmânat, pe lângă o copie al documentului, câte un cadou simbolic: din partea municipalității gherlene o plachetă aniversară, iar din partea orașului Aba o lumânare cu simbolurile celor două localități.

Pe plan profesional, urmare a interesului ridicat al instituțiilor de învățământ și al administrației locale, într-un proiect de viitor, primarul orașului Aba a invitat cadrele didactice din Gherla, în primăvară anului 2019, la o conferință tematică. De asemenea, s-au pus bazele unor colaborări între grădinițele din cele două orașe, iar funcționarii din administrația locală au fost invitați la un schimb de experiență, în beneficiul celor două instituții.

„Mulțumiri Primăriei și Consiliului Local Aba care ne-a asigurat toate facilitățile pe parcursul vizitei, pentru atitudinea pozitivă și deschiderea deosebită față de membrii delegației”, a transmis consilierul local Kasza Tamás,
organizatorul delegației.

sus(4)jos(20)

Faci un comentariu sau dai un răspuns?