hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata mariflor sofer angajare locuri de munca gherla dej cluj

gherla delegtie alba iulia elvetia

Delegație de la Gherla cu elvețieni la Alba Iulia, de Ziua României – VIDEO

Prietenia strânsă dintre Gherla și localitatea Nendaz din Elveția este demonstrată din nou, în zi de mare sărbătoare pentru români.

O delegație formată din aproximativ 30 de persoane a pornit vineri spre Alba Iulia, pentru a lua parte la manifestările prilejuite de Ziua României. S-au alăturat și trei elvețieni, cu sufletul lângă români de aproape 30 de ani: Praz Pascal, președintele Asociației de Prietenie Nendaz-Gherla, Stephane Crettaz, vicepreședinte și Philippe Bornet, membru în comitet. Aceștia au adus cu ei drapelul Elveției, în semn de solidaritate cu poporul român, la ceas aniversar.

Plecarea a avut loc de la Memorialul Gherla de la Cărămidărie, după o rugăciune cu toți participanții. Starețul Grigorie Benea de la Mănăstirea Sfinții 40 de mucenici spune că prin deplasarea la Alba Iulia, participanții își manifestă dragostea față de țară și neam, aduc cinste celor care au făcut Unirea, dar și celor care au suferit mai apoi în inchsorile comuniste.

„Bunica mea Maria a fost prezentă în urmă cu 100 de ani la Alba Iulia”, spune la rândul sau Petru Fulea, secretar ;i membru fondator al Asociației de prietenie Gherla-Nendaz. „Vreau să particip la Alba Iulia la sărbătoarea a 100 de ani de la Marea Unire din respect pentru cei care au realizat acest act măreț, din admirație și pentru a aduce recunoștință bunicii mele”.

video în continuare

sus(20)jos(19)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns