taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
jazz wine vin

Degustare de vin, stand-up comedy (lb. maghiară) şi concert de jazz la Hayak (P)

Amatorii de vin, umor şi muzică sunt aşteptaţi vineri la cafeneaua Hayak, la o seară cu delicatesuri.

În regiunea dintre râurile Târnave şi Mureş din inima Transilvaniei, îşi are originea cel mai valoros soi românesc, Fetească Regală, denumit astfel în onoarea Regelui Ferdinand I al României. Însă faima vinurilor transilvănene este mare, încă din antichitate, de pe vremea Regatului Daciei. Vinul alb şi aromat este păstrat în pivniţele Parohiei Reformate din Aiud, ctitoria Principelui Gabriel Bethlen.

Fondatorul cramei Logos din Aiud, Emil Andras, şi-a transformat pasiunea pentru vinurile de calitate într-o afacere de prestigiu. Vineri, 9 iunie, de la ora 17, el este invitatul la Hayak, gazda unei degustări de vinuri Plebanos, cu soiurile Muscat Ottonel, Traminer, Riesling şi Pinot Gris. Prezentarea în limba maghiară are loc de la ora 17, iar în limba română de la ora 18.

După vin, umor şi jazz

Degustarea de vin este urmată de un număr de stand-up comedy în limba maghiară, cu Andras Elod şi Gyorgy Botond.

Apoi începe muzica. „Jazz-ul nu se ascultă, se simte şi se trăieşte în fiecare secundă, în timp ce notele muzicale se scurg şi se contopesc”. Les Nuages este o formaţie clujeană formată din cinci instrumentişti, pregătiţi în instituţiile muzicii clasice.

Trupa reinterpretează, reinventează, revitalizează, concert după concert, piese din diverse zone muzicale. De la jazz la pop şi pop-rock, la muzică de film şi folclor, încearcă să păstreze din naturaleţea şi simplitatea acestora, insuflându-le totodată o notă elegantă şi prestanţa clasicului.

sus(11)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns