taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
pro romania alegeri europarlamentare gherla
psd alegeri europarlamentare gherla cluj
pnl alegeri europarlamentare gherla cluj adrian oros
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
definitivat examen cluj

Definitivat 2020, opt candidați eliminați pentru tentativă de fraudă

Miercuri, 22 iulie, s-a desfășurat proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2020.

Dintre cei 6.776 de candidați cu drept de participare la proba scrisă din toată țara, au fost prezenți 6.480 de candidați. Din cauza unor tentative de fraudă au fost eliminați opt candidați. 296 de candidați au absentat. Nu s-au înregistrat cazuri de candidați cu temperatura peste 37.3 grade Celsius.

Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, 433 de candidați au decis să se retragă din motive personale.

În total, au fost transmise spre centrele de evaluare 6.039 de teze. Primele rezultate vor fi comunicate în data de 29 iulie în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 29 iulie, după afișarea rezultatelor, și pe 30 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afișează în centrele de examen și pe site-ul anterior menționat, în data de 4 august 2020.

La nivelul județului Cluj, dintre cei 311 candidați cu drept de participare la proba scrisă, au fost prezenți 304 candidați. A fost eliminat un singur candidat pentru tentativă de fraudă, iar șapte candidați au absentat.

Nu s-au înregistrat cazuri de candidați cu temperatura peste 37.3 grade Celsius. Conform metodologiei de concurs, care permite acest lucru, la nivelul județului Cluj, opt candidați au decis să se retragă din motive personale. Spre centrul de evaluare au fost transmise 295 de lucrări, de la nivelul județului Cluj.

Subiectele și baremele de corectare au fost publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro. De asemenea, acestea au fost afișate și la avizierul centrului de examen.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului național de definitivare în învățământ.

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind scopul examenului național de definitivare în învățământ.

Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută de profesionalizare ascendentă, având dreptul de a deveni titular în sistemul de învățământ preuniversitar și de a participa ulterior la susținerea examenelor pentru obținerea gradelor didactice.

sus(0)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns