mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj loc spatiu joaca copii gherla conte pret
incendiu sala gherla

De la ce a pornit incendiul la sala de evenimente din Gherla – VIDEO

Incendiul produs sâmbătă la o sală de evenimente din Gherla a distrus aproape în intregime locația.

Focul a izbucnit sâmbătă, 14 decembrie, în jurul orei 14, în zona de bucătărie, aflată într-un capăt al clădirii. Angela Rusu, care gestionează afacerea împreună cu tatăl ei, aflată la locul evenimentului, a fost cea care a sunat de urgență la 112 pentru a cere ajutor și a grăbit personalul să părăsească incinta. Nicio persoană nu a fost rănită.

Primele semne de incendiu au venit dinspre tavanul clădirii. Cei aflați în apropiere, dar și câțiva localnici, au încercat să mai salveze din mobilier și din aparatura pregătită pentru eveniment.

Focul s-a extins extrem de rapid la tot acoperișul, pe o suprafață de aproximativ 1000 mp, iar flăcările au distrus totul în interior. Intervenția de stingere, la care au luat parte echipaje de pompieri de la SVSU Gherla, pompierii de la Dej și de la Cluj, a durat peste șase ore.

Pompierii au fost nevoiți să amâne sâmbătă cercetarea pentru a stabili cauzele producerii incendiului, din cauza întunericului. Operațiunea a fost reluată duminică dimineața, iar concluziile au arătat că a fost vorba despre un scurtcircuit electric, produs la instalația de climatizare, în două puncte.

Responsabilii sălii au povestit că în cursul zilei de sâmbătă au observat că becurile pâlpăie și că de vină ar fi fost tensiunea electrică scăzută. În cursul zilei, instalația electrică s-ar fi decuplat automat de câteva ori.

Și poliția a deschis  o anchetă în acest caz, pentru a se stabili împrejurările în care s-a declanșat focul.

Proprietarii locației nu apucaseră să asigure afacerea.

De la ora 17 era programat sâmbătă la sala respectivă un eveniment aniversar, la care urmau să ia parte în jur de 500 de persoane. Acestea nu sosisera încă la sala la momentul declanșării focului. În noaptea Anului Nou, la sala Crystal urma să se desfășoare o petrecere, dar acum persoanele care și-au rezervat un loc își vor primi banii înapoi.

video în continuare

sus(11)jos(33)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon taxi gherla telefon

Lasă un răspuns