taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
ghiseu finante bani

De la 1 iulie s-au scumpit tarifele la apă și canal

Compania de Apă Someş S.A. anunţă noile preţuri/tarife, valabile de la 1 iulie 2019.

Nivelul noilor preţuri/tarife este după cum urmează: preţ apă potabilă : 3,46 lei/mc inclusiv TVA (9%); tarif canalizare-epurare : 3,65 lei/mc inclusiv TVA (9%)

Noile preţuri/tarife au fost avizate de c[tre Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitaţi Publice (Decizia nr.112/28.05.2019) și aprobate de către Asociaţia Regională pentru Dezvoltarea Infrastructurii din Bazinul Hidrografic Someş-Tisa, care acţionează în numele şi pentru autorităţile publice judeţene şi locale din aria deservită de Compania de Apă Someş în judeţele Cluj, Sălaj şi Mureş, prin Hotărârea nr. 11 din 25.06.2019.

Compania de Apă spune că raţiunea necesitaţii de ajustare a prețurilor/tarifelor rezidă în influenţa primită în costurile de producţie, urmare a punerii în funcţiune a unor instalaţii şi utilaje pentru îmbunătăţirea calitativă a serviciilor publice de alimentare cu apă şi de canalizare, a creşterilor progresive a prețului energiei, combustibililor, celorlalte materii şi materiale utilizate în procesele de captare, tratare, transport, pompare şi distribuţie apă potabilă, respectiv în procesele de preluare, transport, pompare şi mai ales epurare a apelor uzate menajere, industriale şi pluviale.

„Aceste influenţe în costuri s-au manifestat în condiţiile în care numarul mediu de personal a ramas relativ constant, dar complexitatea activităţii şi aria de operare din cele două judeţe au crescut semnificativ. De asemenea, ajustarea preturilor/tarifelor este o condiționalitate a programului de investitii POIM Cluj-Sălaj derulat în prezent, pentru care Compania de Apa Someș a atras peste 355 de milioane euro de la UE.”, se mai arată într-un comunicat al companiei.

Noile preţuri/tarife se vor aplica în întreaga arie regională deservită din judeţele Cluj, Sălaj si Mures, informează Direcția de Comunicare și Clienți a companiei.

foto: arhiva

sus(0)jos(35)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

1 comentariu

  1. Totusi, la Gherla ce s-a imbunatatit ?!!!! Salariatii sa fie multumiti, sa putem face plata prin banca-debitare direct din cont....

    sus(13)sus(0)

Lasă un răspuns