taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare locuri de munca gherla dej cluj tehnician mezeluri mariflor mek pavaje borduri mintiu gherlii gherla dej cluj
rebra bistrita nasaud

De ce se repetă duminică alegerile într-o comună din Bistrița-Năsăud

Duminică dimineața s-au deschis din nou secțiile de votare în comuna Rebra din județul Bistrița-Năsăud. Cetățenii cu drept de vot au de ales dintre doi candidați, între care actualul primar, în funcție de 12 ani.

În urmă cu două săptămâni, pe 27 septembrie, numărătoarea voturilor, deși a fost reluată de câteva ori, a arătat un număr egal de opțiuni pentru doi candidați, primarul în funcție Ștefan Danci (PSD) și contracandidatul Daniel Năstuță (PNL). Ambii au obținut exact 423 de voturi. Așa că s-a decis organizarea unui nou tur pentru alegerea primarului, pe 11 octombrie.

Duminică de dimineață, peste 20 de polițiști și jandarmi sunt angrenați pentru buna desfățurare a alegerilor la cele două secții de votare. Aceștia sunt sprijiniți de patrulele de poliție și jandarmi, pregătite să intervină la nevoie.

Până la ora 10.30 nu au fost sesizări referitoare la posibile contravenții sau infracțiuni electorale. Au fost primite cinci notificări prin SIMPV – Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezentei la Vot, privind neînscrierea pe listele electorale permanente a unor cetățeni. Dintre acestea, patru sunt infirmate, iar una este în curs de verificare.

Primarul Ștefan Danci a candidat la primăria comunei Rebra în 2004 din partea PD, când s-a clasat pe locul al doilea, cu 28,18% din voturi.

A câștigat conducerea comunei în 2008, când a candidat din partea PSD și a obținut 60,28% (513 voturi).  În 2012 a candidat și câștigat din partea USL, cu 667 voturi (62,33%), iar în 2016 a obținut un nou mandat din partea PSD, cu 67,52% (578 voturi).

Situația de la Rebra nu este unica în țară. La alegerile din 27 septembrie au mai ieșit primii doi candidați cu același număr de voturi în comuna Orţişoara din judeţul Timiş şi în comuna Balaci din judeţul Teleorman, unde la fel, se organizează duminică un nou tur de alegeri.

ACTUALIZARE

La ora 21, când s-au închis cele două secții de votare din Rebra, prezența la vot a fost de 61,07%, sensibil mai mare decât în primul tur. Au votat pe liste permanente și complementare 1216 persoane. Au fost 16 votanți pe liste suplimentare și 44 votanți cu urna mobilă.

Pe 27 septembrie, prezența la vot la Rebra a fost de 48,66%.

REZULTATELE

La secția 222, Danci Ștefan a obținut 56,91 % din voturi, iar la secția 223 60,12 %, câștigând astfel încă un mandat de primar.

foto: arhiva/primariarebra.ro

sus(0)jos(3)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns