gama optic ochelari gherla concurs laptop dej cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura splendid lacatus montator salariu
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare infirmiera camin batrani rebeca santioana angajare fast food km 0 gherla
merion gherla restaurant angajare ospatar barman bucatar
gherla satelit blocuri apei

De ce s-a respins construcția unui ansamblu de blocuri în Gherla

Un proiect pentru construcția unui ansamblu de locuințe pe strada Apei din Gherla a fost respins de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism Cluj, potrivit media9.ro.

Proiectul se referă la construcția în prima etapă a trei blocuri cu demisol, parter, trei etaje și mansardă, accese auto și pietonale, loc de joacă pentru copii, pe o suprafață de 5100 mp.

blocuri gherla strada apei proiect

Arhitectul șef al județului a avertizat că drumurile de acces din zona respectivă nu sunt cadastrate, iar aceasta reprezintă o problemă.

Un alt aspect disputat a fost cel al locurilor de joacă pentru copii, pentru care s-a alocat prin proiect în jur de 2.000 mp. Arhitecul șef a avut de obiectat și la acest capitol, apreciind că în cele 60 de apartamente ar urma să locuiască 140-150 de persoane, iar copiii acestora ar crea disconfort, prin zgomotul creat, având la dispoziție un spațiu insuficient de joacă.

Și Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, care conduce ședințele Comisiei de urbanism, a criticat faptul că se doresc construcții atât de înalte și a sugerat un singur bloc pe spațiul respectiv.

Un alt membru al comisiei a atras atenția că proiectul propus este o formulă nefericită. „Și mie mi se pare că blocurile sunt prea înalte. Aș vrea să nu mai văd formula asta care a devenit consacrată în mod nefericit la Florești, cu mansardele false. Cred că P+2+M ar fi suficient, dar mansarda să fie mansardă sau un etaj retras. Și asta rezolvă problema și a locului de joacă, și a parcărilor”.

Alin Tișe a propus un aviz nefavorabil, solicitând proiectantului ca la următoarea prezență în ședința CTATU să rezolve problemele de trafic, accesul pe parcelă, să aducă o variantă cu două blocuri D+P+ 3+M (în loc de trei) sau una de trei blocuri cu D+P+2+M.

Proiectul a primit aviz nefavorabil de la opt membri ai comisiei, mai scrie sursa citată.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns