taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant
copii hamac padure

De ce petrecerea comunităților de Zilele orașului a fost un eveniment reușit – FOTO

Sute de oameni, cu zâmbetul pe buze, plini de voie bună, copii, adolescenți, familii întregi, dar și vârstnici, au umplut duminică, de Zilele orașului, luminișul de la cărămidărie, în zona denumită Epreskert.

Petrecerea din Epresekert este un eveniment anual, organizat pentru a patra oară și pentru a treia oară în cadrul sărbătorii orașului, de către comunitatea maghiară și celelalte comunități din Gherla.

A fost un eveniment bine organizat, cu mult bun gust, civilizat, cu atracții pentru toți. În centrul acțiunii s-a aflat concursul de gătit la gulaș la ceaun, în care s-au întrecut nu mai puțin de 12 echipaje.

Din juriu au făcut parte specialiști profesioniști sau amatori în domeniu: președinte al juriului Kovacs Dietmar Zsolt de la restaurantul Miko din Cluj-Napoca, bucătăreasa Katona Irma, bucătarul Gaspar Janos, un bucătar amator – Vakar Istvan, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Papp Levente – redactor Radio Cluj al emisiunii Betyar Gastro (Haiducul culinar).

Juriul a gustat din bunătățile pregătite de echipe și a dat verdictele, iar apoi, în aplauzele celor prezenți au fost anunțați câștigătorii.

concurs gulas gherla

La gulaș de cartofi, locul 3 a fost câștigat de Sfinții lui Anton, locul 2 – Grădinița Căsuța Fermecată și locul I – Ceaunul Sfânt – tinerii adventiști.

La gulașul de fasole: locul 3 a revenit echipajului Cuptoarele Brudy, locul 2 echipei Gusturi Bune, iar locul 1  a fost câștigat de echipa de Cercetași.

S-au mai acordat premii speciale pentru mâncarea cea mai ungurească, cel mai inovativ gulaș, mâncare ca la mama acasă, mâncarea cea mai exotică, mâncarea cea mai povestitoare și cea mai bună după gulaș.

Concursul culinar a fost așteptat cu sufletul la gură și de participanții la petrecere, care la final au putut să deguste din măncărurile pregătite.

Însă atracția cea mai mare a fost, mai ales după coada care s-a format, la tăurașul la rotisor. A fost vorba despre un animal de peste 150 de kilograme, venit tocmai de la Gheorgheni, împreună cu bucătarul, care a făcut o demonstrație de preparare. După 7-8 ore de muncă, rezultatul a fost pe măsură, iar cei care au apucat să guste l-au catalogat ca foarte delicios.

galerie foto: imagini de la petrecerea în aer liber

galerie foto gherlaȘi pentru copii au fost multe activități, cu jocuri și distracții, între care a făcut senzație un număr de iluzionism. Cei mici s-au putut relaxa în hamace, în padurea umbroasă din apropiere.

În premieră la acest eveniment a avut loc o prezentare de dresaj canin, dar și tradiționala demonstrație de călărit și tir cu arcul călare.

În difuzoare a răsunat muzică veselă de epocă, de la Radio Cluj, care a transmis în direct de la fața locului, la emisiunea în limba maghiară, desfășurarea petrecerii de la Gherla. La sărbătoarea comunităților a fost prezentă și Fanfara municipală, cu un program de melodii celebre.

Seara s-a încheiat cu două concerte de jazz și pop.

„S-a umplut cu viață locația, oamenii s-au simțit bine, briza pădurii a dat o plăcere în plus pe căldura mare care a fost. Cei care au venit au avut parte de un program frumos, s-au simțit în largul lor și foarte mulți și-au exprimat dorința ca astfel de evenimente să mai aibă loc”, a declarat Kasza Tamas, unul dintre responsabilii cu organizarea evenimentului.

Organizatorii au mai dat asigurări că până la miezul nopții, toată zona a rămas curată.

Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Gherla și a avut ca sponsori Consiliul Județean Cluj, UDMR și Fundația Communitas. Echipaje de jandarmi și pompieri de la SVSU Gherla au asigurat desfășurarea fără incidente a petrecerii.

sus(139)jos(4)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns