irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
angajare sofer transport mobila gherla dej cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon
bariera cale ferata mintiu gherlii

De ce nu e aprinsă lumina albă la bariera de la Mintiu Gherlii

Șoferii care circulă pe la bariera de la Mintiu Gherlii sunt nedumeriți în ultima perioadă, întrucât la trecerea peste calea ferată nu este activ niciun semnal luminos: nici cel alb, de liberă trecere, nici cel roșu, de oprire.

„Ce semne și semnale trebuie să respectăm? Nu este aprins niciun bec!” se întreabă un conducător auto care trece zilnic prin zonă.

Solicitați să lămurească această situație, responsabilii din CFR au venit cu explicații în acest caz.

„În această perioadă se lucrează la reabilitarea căii ferate, pe firul II Gherla-Dej. Aproape permanent sunt utilaje pe traseu și întrucât linia nu este liberă, nu este aprinsă lumina albă de la bariera de la Mintiu Gherlii. Dar în momentul în care se apropie un tren, luminile roșii și semnalele acustice funcționează”.

cale ferata lucrari sina gherla

În aceste condiții, șoferii care circulă prin zonă au obligația ca la trecerea cu calea ferată să se asigure corerpunzător înainte de a traversa, în momentul când nu este aprinsă nicio lumină, întocmai ca la o trecere fără semnalizare.

Lucrările de reabilitare la calea ferată pe acest tronson presupus înlocuirea șinelor și traverselor și au ca scop ridicarea restricțiilor de viteză și creșterea vitezei de deplasare a trenurilor. Lucrările ar putea finalizate la începutul toamnei 2024.

angajare loc de munca sofer distributie gherla dej cluj fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns