taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov

De ce cartea trebuie să fie cel mai bun prieten al copiilor, nu telefoanele sau tabletele – proiect cu liceul Ana Ipătescu

Elevii claselor primare de la Liceul Teoretic „Ana Ipătescu” din Gherla s-au UNIT pentru a citi împreună, simultan, cu elevii din școlile pertenere din cadrul proiectelor județene „Uniți pentru educație” și „Culorile prieteniei”, promovând prietenia, colaborarea, interculturalitatea și atitudinea incluzivă și pe această această cale.

Momentul lecturii la aceeași oră, în data de 5 februarie, Ziua Internațională a Cititului Împreună (ZICI), a reunit elevii liceului, iubitori de carte, cu elevi ai altor școli din municipiul Gherla – Liceul Kemény Zsigmond, sau școli partenere din mediul urban – Școala ,,Avram Iancu” Dej, mediul rural din apropiere – școlile primare și gimnaziale din Țaga, Fizeșu-Gherlii, Bonț, dar și elevi din alte județe – Bistrița-Năsăud, Maramureș.

galerie foto: imagini de la activități

galerie foto gherla„Suntem convinși că, deși este prima activitate de lectură împreună, elevii și dascălii lor, cu suflet și dragoste pentru carte, s-au simțit extraordinar impărtășindu-și bucuria de a citi. Sperăm ca astfel de activități de stimulare, promovare și invitație la lectură să continue și să devină o tradiție a școlilor și o bucurie a sufletului fiecăruia, de la cel mai mic cititor, la dascăli, părinți și bunici. Pentru că ÎMPREUNĂ, părinți și dascăli, dacă am primit acest margăritar neprețuit să îl șlefuim după puterile noastre, atunci avem o mare responsabilitate în a-l face să strălucească la adevărata sa valoare, iar la acest obiectiv nimic nu contribuie mai mult decât ,,zestrea” pe care i-o dăruim de la cea mai fragedă vârstă: abilitatea de a citi și de a înțelege ce a citit, ceea ce îl va ajuta să înțeleagă lumea și pe el însuși. Mai mult decât atât, beneficiile lecturii de plăcere se vor resimți toată viața, iar studiile de specialitate internațională enumeră printre principalele beneficii unul foarte important în prezent: reducerea stresului”, spun

Cititul reduce stresul mai mult decât orice altă metodă

Cercetătorii de Universitatea din Sussex, Marea Britanie, au constatat că cititul este cea mai bună metodă de a scăpa de stres*. Șase minute petrecute lecturând ceva agreabil sunt suficiente pentru a reduce stresul cu 68%.

Alte metode de a reduce stresul sunt:
– ascultat muzică relaxantă: reduce stresul cu 61%;
– relaxare în fața unei căni cu ceai: reduce stresul cu 54%;
– o plimbare pe jos: reduce stresul cu 42%.

Așadar, cititul este, de departe, cea mai bună metodă anti-stres.

S-au implicat în reușita proiectului cadrele didactice de la ciclul primar, prof. Deac Alina, Cristurean Daniela, Moldovan Adriana, Tecsi Anamaria, Conț Melania, Oancea Maria, Nicula Gabriela, Grama Aurelia, Kecsedi Diana, Feher Ecaterina, Rus Mihaela, prof. logoped Buta Corina, prof. religie Campean Ciprian, cadrele didactice din grădinițele și școlile partenere – profesorii Melinda Felszegi, Vigh Emese, Pop Ana-Maria, Morar Alina, Butuza Georgiana, Mariana Roman, Mărioara Buta, Ureche Adela, Scridonesi Felicia, Pîrlea Lucreția, Cordoș Daniela, Ciroie Clementina. Au fost alături partenerii permanenți de la Librăria Galaxia Guttenberg Gherla, Biblioteca Municipală Gherla și  Biblioteca Liceului „Ana Ipătescu” Gherla, prin Mariana Berariu, care au oferit susținere acțiunilor.

Încheiem cu câteva gânduri exprimate de dascălii liceului, în urma derulării acestei minunate activități: ,,Suntem răspunzători pentru ceea ce sădim în inimile și în sufletele elevilor noștri. Noi, toți dascălii, ne străduim să le insuflăm dragostea pentru carte și pentru lectură!” (Adriana Moldovan) sau „Părinții ne ajută să ajungem oameni, cărțile, să rămânem”- Ernest Hemingway (Deac Alina)

prof. Buta Corina, Deac Alina, Cristurean Daniela

*sursa: www.jovis.ro/blog/citit

sus(11)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns