taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mobila montaj outlet locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician
tioltiur biserica

De ce au fost chemați la Poliție mai mulți copii din Tioltiur

Mai mulți copii au fost reclamați la poliție de preotul din localitatea Tioltiur, comuna Cornești, la sfârșitul lunii iulie.

Părintele a reclamat la poliție faptul că în fața bisericii din localitate, unde se află o stație pentru mijloace de transport în comun, se adună mai mulți minori, stau până noaptea târziu, se distrează, fac gălăgie și lasă în urmă mizerii. S-a reclamat inclusiv consumul de băuturi alcoolice și faptul că de multe ori când lumea merge la biserică, pe drum sunt aruncate ambalaje, cutii de bere etc.

Ca urmare, polițiștii de la postul din Cornești, care aparține de Secția 7 Poliție Rurală Gherla, au transmis invitații nominale la trei minori, de a se prezenta la sediul poliției din comună, pentru a se lămuri aspectele sesizate.

invitatie politie cornesti tioltiur

La data și ora precizate în invitații, s-au prezentat la post doi dintre copii, însoțiți de părinți, al treilea fiind plecat din țară. Au avut loc discuții privind comportamentul copiilor pe spațiul public iar în urma acestora, nu s-a impus aplicarea vreunei măsuri și nu a fost nimeni sancționat. Copiilor li s-a atras atenția că dacă tot stau în stație, să o facă într-un mod civilizat, fără să deranjeze și fără să lase în urmă mizerii.

Cazul a stârnit nemulțumirea unor localnici, care au acuzat polițiștii că și-ar fi depășit atribuțiile, pe rețelele sociale. „Copil fără buletin reclamat la politie de către preotul satului, cu măicuțe pe post de martori falși, acuzat ca a făcut mizerie și gălăgie lângă gardul bisericii, loc public care aparține de primărie, martorii nici măcar nu stau în apropiere”, a postat cineva pe Facebook, cu o fotografie a invitației primită de la poliție. „Cum sa chemi un copil la poliție, ma gândesc că trebuie să cheme părintele, nu copilul”. În comentariile care au urmat, alți oameni au acuzat  atitudinea preotului, care nu ar fi procedat corect. „Nu era mai bine sa discute cu părinții? El fiind pastorul satului, trebuie să facă pace între oameni, nu să bage ură”,  a scris altcineva.

Mama unui copil de 11 ani, invitat la poliție spune că de fapt copiii care au fost chemați nu sunt cei care fac mizeria. „Locuiesc chiar lângă biserica, eu văd ce fac copiii și cine face mizerie. Și martorii au semnat doar pentru că așa le-a zis preotul. Chiar am martori când l-am întrebat pe unul din ei de ce a semnat, dacă nu a văzut. El a răspuns ca nici nu știe ce a semnat. Iar al treilea băiat chemat este plecat de aproape două luni în Italia”.

„Dacă cineva face o sesizare la poliție, noi facem demersurile necesare. În acest caz, s-a transmis o invitație copiilor, care fuseseră nominalizați cu nume și prenume de către preot, pentru a veni la post, să verificăm cele sesizate. Legea este foarte clară, mai ales în acest caz, unde este vorba despre ordinea și liniștea publică”, a declarat Traian Morar, purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj. „Oamenii trebuie să înțeleagă că au nu numai drepturi, ci și obligații”.

foto: arhiva

sus(19)jos(10)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

3 comentarii

 1. ... această ,,invitaţie'' este similară cu biletul tâlharului prin care ameninţă o casieriţă...
  Nu răspude penal, acela căruia îi este favorabilă legea... un nebun,de exemplu, sau un...

  da... aţi ghicit!!!

  sus(13)sus(0)
 2. Problema e ca nu acesti copii fac mizerie.Copii nu beau bere si energizante.eu locuiesc la 10 m de biserica si vad tot ce se intampla.

  sus(8)sus(2)
 3. Anul acesta nici nu a fost galagie,dar anul trecut veneau adolescenti din satele vecine cu boxe enorme si faceau chefuri pana la 2 noaptea.de ce nu i-a dat la politie? de ce se razbuna pe copii care adunau mizeriile dupa ceilalti ? pentru ca nu le-am mai dat eu voie sa le adune.de ce sa adune un copil de 11 ani dupa betivi si copiinecivilizati.Daca parintele venea si imi zicea ca acum a vazut copilul ca a aruncat ceva ,eu mergeam cu el sa o adune,dar nu a fost asa

  sus(9)sus(2)

Lasă un răspuns