taxi gherla telefon
mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon excavator gherla dej cluj
gradinita arici pogonici gherla

Darurile delicioase ale toamnei, în expoziție la grădinița Arici Pogonici – FOTO

Ziua mondială a alimentaţiei a fost sărbătorită pe 16 octombrie 2019 la Grădinița Arici Pogonici din Gherla prin prepararea unor produse culinare de sezon, expuse spre degustare la Târgul “Darurile Toamnei”.

Preșcolarii au avut astfel ocazia să participle la activități practice-gospodărești, să descopere că alimentația sănătoasă poate fi chiar delicioasă.

Strugurii colorați, care asteaptau sa fie savurați de vizitatori, au fost înșirați alături de alte fructe de toamnă, pe frigărui de către preșcolarii din Grupa Mică a Albinuțelor. Preșcolarii din Grupa Mică Steluțele, ajutați de educatoare, au pregătit un delicios compot de pere, care a cucerit vizitatorii. Grupa Mijlocie “Boboceii” au feliat dovleacul auriu și l-au copt pentru a fi apoi savurat de părinți, bunici și copii. Făina de mălai s-a preschimbat într-o prăjitură magică cu ajutorul mânuțelor iscusite ale preșcolarilor de la secția maghiară – Grupa Iepurașilor și Grupa Buburuzelor. Boabele fierte de mălai așteptau cu nerăbdare să fie gustate și ele. Cartofii dolofani au fost cu grijă așezați în cuptor de către Grupa Mare “Veverițele Jucăușe”, care au invitat toți participanții să se bucure de gustul unui cartof autentic.

gradinita arici pogonici gherla toamna6

gradinita arici pogonici gherla toamna6

gradinita arici pogonici gherla toamna6

gradinita arici pogonici gherla toamna6

gradinita arici pogonici gherla toamna6

gradinita arici pogonici gherla toamna6

Într-o armonie perfectă, Grupa Mare “Fluturașii“ au combinat trei ingredinte magice: merele, nuca și mierea de albină, apoi fructele, învăluite în aroma de scorțișoară, care s-au rumenit în cuptor pentru vizitatori.

Pufoasa prăjitură cu mere, cartofii rumeniți la cuptor, apetisantele frigărui cu fructe, dovleacul auriu, merele parfumate, umplute cu nucă și miere, alături de prăjitura de mălai și savuroasele brioșe, toate acestea au cucerit gusturile preșcolarilor și i-au îndemnat spre alegerea unui stil de viață sănătos și a unei alimentații echilibrate.

Târgul “Darurile Toamnei” este parte integrantă a Proiectului educațional “Mă joc și cresc, sănătatea o îngrijesc”, inițiat de Grădinița “Arici Pogonici ”.

sus(2)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon apartament chirie gherla

Lasă un răspuns