hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata mariflor sofer angajare locuri de munca gherla dej cluj

festival dans gyula dansatorii de pe somes gherla ungaria szamosujvar

Dansurile populare de pe Someș la Festivalul internațional de la Gyula, în Ungaria – FOTO

Ansambluri din mai multe țări au luat parte între 16-19 august la Festivalul internațional de dansuri populare ale tuturor maghiarilor, eveniment desfășurat la Gyula, în Ungaria.

Au fost prezenți și mesagerii din România, reprezentați de ansamblul Dansatorii de pe Somes. Tinerii jucăuşi din Gherla si Iclod, îndrumati de Emil și Janina Bodea, au evoluat pe scenele amenajate pe marginea lacului Gyula, alături de dansatori din India, Mexic, Turcia, Cehia, China, Estonia, Ungaria.

Cei 20 de dansatori gherleni au prezentat cu succes suite de jocuri populare de pe Valea Someşului, de pe Târnave şi de pe Codru. Ansamblul a fost acompaniat de taraful „Ardealul”, dirijat de Emil Mihaiu.

galerie foto – imagini de la festival

galerie foto gherlaLa acelasi festival a avut loc şi un concurs gastronomic, la care gherlenii au obtinut locul I cu gustoase preparate culinare, intre care s-au găsit balmoşul, mămăliga şi sarmalele, toate stropite cu ţuică din prune şi din fructe. Juriul întrecerii a avut numai aprecieri pozitive la adresa bucătarilor noştri.

Prezentă la festival, delegaţia mexicană a adresat ansamblului invitaţia de a efectua un turneu în ţara lor. Deocamdată, la începutul acestei toamne „Dansatorii de pe Someş” vor pleca într-o altă deplasare, în Turcia.

Festivalul internaţional de dansuri populare de la Gyula a fost organizat de Centrul Cultural Erkel Ferenc din localitate.

Szekely Csaba

sus(12)jos(2)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns