hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

armeni gherla hayakaghak iasi

Dansatorii din Gherla la festivalul „Confluențe” de la Iași

Ne-am obişnuit deja cu evoluţiile tinerilor ansamblului de dansuri armeneşti „ Hayakaghak” din Gherla. Aproape că nu trece un weekend fără a participa la un eveniment cultural organizat în ţară.

La sfârşitul săptămânii trecute, membrii formaţiei au onorat o invitaţie tocmai din Iaşi, unde a avut loc ediţia a XI-a a Festivalului Internaţional Interetnic „ Confluenţe”, una din cele mai mari manifestări culturale desfăşurate în această toamnă în zonă.

Chiar de aceea, a fost o mare cinste pentru dansatorii din vechiul Armenopolis să participe la acest mare festival, la care au fost prezenţi nu mai puţin de 16 ansambluri de dansuri tradiţionale a minorităţilor naţionale din România şi Italia.

Este un proiect finanţat de Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, care aduce la rampă cele mai bune formaţii artistice ale minorităţilor naţionale, printre care și cea armenească. Mesagerii artei din urbea de pe Someş au prezentat pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Iaşi dansurile „Sardarapat”, „Im Anune Hayastan E”, „ Hzor Hayastan”, „ Tsaghkadzori” şi „ Vartavar”.

Tot ei au participat şi la Parada Portului Tradiţional, derulată pe traseul Casa de Cultură a Studenţilor – Piaţa Unirii – Palatul Culturii, fiind admiraţi şi aplaudaţi de locuitorii oraşului din Moldova. Publicul a apreciat frumuseţea şi diversitatea tradiţiilor minorităţilor prezente.

Dansatorii gherleni au urcat pe scenă şi la spectacolul desfăşurat în sala Gaudeamus a Casei de Cultură a Studenţilor.

Cu ocazia festivalului a fost organizată şi o masă rotundă cu tema „Confluenţe şi interferenţe culturale”.

Cu ocazia deplasării la Iaşi, ansamblul din Gherla a susţinut un program de jocuri armeneşti şi în localitatea Moşna, unde, la fel, a fost primit cu multă simpatie şi prietenie.

Szekely Csaba

sus(2)jos(8)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns