taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare sofer mariflor gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj
hayakaghak gheorgheni

Dansatorii din Gherla la Festivalul Artei Armenești de la Gheorgheni

Între 10-12 septembrie s-a desfășurat la Gheorgheni, în județul Harghita, Festivalul Artie Armenești. Ediția din 2021 a fost dedicată împlinirii a 30 de ani de independență a Armeniei și a 30 de ani de relații diplomatice între Armenia și România.

Deschiderea festivă a avut loc vineri, 10 septembrie, cu un program de muzică armeană în care a evoluat corul bisericii armene din localitate.

Au fost apoi vernisate mai multe expoziții, dintre care una în turnul bisericii. Au fost expoziții de pictură în ulei,
expoziție foto „Armenia în fotografii” și „Strada armenească”. Seara au avut loc prelegeri istorice.

Sâmbătă dimineață s-a deschis bazarul Curtea Armenească. Aici doritorii s-au putut iniția în pregătirea unor bucate specifice, Dalaujzi, hurut, urechiușe și a avut loc o degustare de supă de hurut.

hayakaghak gheorgheni

La evenimentul de la Gheorgheni a fost prezent și ansamblul Hayakaghak din Gherla. Tinerii dansatori au prezentat un program bogat, care a inclus „Sardarapat”, „Im anune Hayastan E”, „Hzor Hayastan”, „Tsaghkadzori” şi „Vartavar”.

Duminică a fost sărbătorit hramul bisericii armeano-catolice. La eveniment au fost prezenţi şi creştini armeni din alte centre armeneşti din ţară, printre care s-au aflat şi oaspeţii gherleni.

Festivalul a mai cuprins muzică de chitară, prezentare de film documentar despre armenii din Gheorgheni, prezentarea bucătăriei armenești, cu cafea, coniac, mâncăruri și prăjituri.

Szekely Csaba

sus(6)jos(0)
creare site web gherla dej cluj apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj sonorizare nunta botez ravan gherla dej cluj majorat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?