taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
pro romania alegeri europarlamentare gherla
psd alegeri europarlamentare gherla cluj
pnl alegeri europarlamentare gherla cluj adrian oros
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla
pro etnica hayakaghak gherla festival sighisoara

Dansatorii din Gherla la Cetatea din Sighişoara, la festivalul Proetnica

Ansamblul Hayakaghak din Gherla a fost invitat la Sighișoara, unde în sezonul estival au loc diverse festivaluri şi concerte, cu scene amenajată chiar în vechea Cetate.

La sfârşitul săptămânii, mesagerii artei şi mişcării artistice armeneşti din urbea de pe Someş au onorat, aşa cum fac în fiecare an, cea de a 17-a ediţie a Festivalului intercultural „Pro Etnica”. În acest an s-a atins un adevărat record de participare. Au fost prezente nu mai puţin de 20 de grupuri, reprezentând tot atâtea naţionalităţi.

Festivalul a fost organizat de Asociaţia Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret. În ciuda vremii caniculare,  localnicii şi turiștii de ocazie au asistat la spectacolele susţinute de formaţiile invitate.

Ansamblul „Hayakaghak” a urcat de două ori pe scenă, în zile diferite. Jucăuşii armeni, îndrumați de Erika Esztegar, au prezentat jocuri tradiţionale – „Sardarapat”, „Im Anune Hayastan E”, „Hzor Hayastan”, „Tsaghkadzori” şi „Vartavar”.

Să mai amintim că în această vară, dansatorii gherleni au participat şi la Festivalul folcloric de la Băile „Szejke” din vecinătatea municipiului Odorheiul Secuiesc.

În cadrul festivalului au avut loc programe artistice pe scenă, Agora dialogului intercultural, Salon literar, Secţie de teatru, expoziţii comune de artă a artiştilor contemporani din rândul minorităţilor naţionale. Pe tot parcursul evenimentului în încinta cetăţii au fost amenajate standuri meşteşugăreşti, unde nu au lipsit nici obiectele specifice artei armeneşti.

Szekely Csaba

sus(12)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns