taxi gherla telefon
psd gherla alegeri locale ioan neselean
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
boca ioan pmp gherla alegeri locale 2020
alin tise pnl cluj
locuri de munca gherla dej cluj fundatura iclod irrom fabrica calorifere salariu
kasza tamas alegeri locale gherla primar 2020
usr plus gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon nisip balast gherla canalizare fose septice transport materiale constructii gherla dej cluj angajare bucatar locuri de munca gherla dej cluj conte restaurant
hayakaghak dansuri budapesta2

Dansatorii de la Hayakaghak la Budapesta, la Zilele Culturale din Pesterzsébet

În ultimii ani, ansamblul de dansuri „Hayakaghak” al comunităţii armeneşti din Gherla a evoluat de mai multe ori în Ungaria. Aşa s-a întâmplat şi la sfârşitul săptămânii, când formaţia condusă de Esztegár Erika a participat la o nouă ediţie a Zilelor Culturale din Pesterzsébet, un cartier al capitalei ungare.

Aflată la ediţia a VIII-a, tradiţionala manifestare culturală din localitate a atras şi în acest an mulţi participanţi. Printre grupurile folclorice invitate s-au aflat formaţii de dansuri populare ale etniilor din România, Ucraina, Ungaria şi Polonia. Ţara noastră a fost reprezentată, ca şi anul trecut, de Ansamblul „Hayakaghak” din Gherla.

Spectacolul a avut loc pe scena amenajată în aer liber pe platoul din faţa Primăriei din Pesterzsébet, unde nu mai puţin de zece formaţii şi-au prezentat repertoriul folcloric.

Mesagerii artei şi mişcării artistice din vechiul Armenopolis s-au prezentat în faţa spectatorilor prezenţi sâmbătă seara în centrul reşedinţei cartierului XX din Budapesta cu dansurile „Sardarapat”, „Im anune Hayastan E”, „Hzor Hayastan”, „Tsaghkadzori” şi „Vartavar”. Tinerii artiştii au fost felicitaţi şi de primarul sectorului XX , Szabados Ákos şi de viceprimarul Juhos Lajosné.

Cu prilejul Zilei Culturii din Pesterzsébet au mai avut loc vernisaje de expoziţii, lansări de carte şi prezentări de gastronomie. Evenimentul s-a încheiat cu tradiţionalul concert al orchestrei „ Vajda Gipsy” dirijat de Vajda Barnabás.

Delegaţia gherleană a fost însoţită la Budapesta de preşedintele sucursalei Transilvania Nord a Uniunii Armenilor din România, Ioan Esztegár.

Szekely Csaba

sus(2)jos(2)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon parbriz luneta gherla dej cluj atelier service

Lasă un răspuns