taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
danut cheta geaca

Daniel Cheța, PRO România: ”Geaca trebuie să ajungă să fie mândria noastră, a localnicilor!”

Vă invităm să-l cunoașteți pe unul dintre cei mai tineri politicieni din județul Cluj și planurile sale pentru viitor. Extrem de activ și cu inițiative lăudabile, Daniel Cheța este candidatul PRO România la Primăria Geaca.

Sunteți candidatul PRO România la Primăria Geaca. Ce v-a atras înspre acest partid și care sunt atuurile cu care intrați în „lupta” politică?

Îmi doresc de mult să fac un pas în față în politică, să ajung la un nivel decizional care să-mi permită să generez o adevărată schimbare în bine la nivelul comunității din Geaca, unde am crescut și unde îmi doresc să trăiesc și în continuare, dar în condiții mult mai bune. Dorința mea de a candida la funcția de primar al comunei Geaca a rezonat cel mai bine cu planurile de viitor ale unui lider politic pasionat și implicat în dezvoltarea județului Cluj pe multiple paliere, domnul Remus Lăpușan, lider PRO România Cluj. Am descoperit că avem idei comune, că avem proiecte de viitor care respectă aceeași viziune, așadar am căzut de acord ca eu să reprezint PRO România în comunitatea noastră, primind din partea acestui partid tânăr și modern know-how-ul și susținerea de care voi avea nevoie în acestă „luptă” politică, de acum înainte, în timpul campaniei, precum și după finalizarea alegerilor locale.
Sunt unul dintre cei mai implicați oameni în comunitatea din Geaca, atât în plan agricol, cât și în plan zootehnic și sunt foarte interesat ca această comună să se dezvolte cât mai mult cu putință. Am ales să rămân aici, după finalizarea studiilor în cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară, ocupând și o poziție de conducere a unei cooperative agricole din zonă, tocmai pentru că am prins drag de acest loc, de oamenii din jurul meu, de pământ și animale.
Mi-aș dori ca oamenii de aici să voteze un tânăr, dar nu orice fel de tânăr, ci un tânăr activ, care mereu și-a dorit să se autodepășească și își dorește acest lucru în continuare. Sunt un tânăr cu aspirații, cu speranțe și cu încredere într-un viitor mai bun. Am credința că noi, tinerii de la PRO România, vom produce o schimbare pozitivă în viitorul apropiat, pentru că noi suntem cei mai afectați de direcția în care merg lucrurile. Dacă noi nu o vom face, mă întreb: cine să o facă?!

Cu ce probleme se confruntă comunitatea din Geaca și ce soluții propuneți pentru ele?

Din păcate, problemele cu care se confruntă comuna Geaca sunt multiple și de naturi diferite. Putem vorbi despre cele mai mari necesități, respectiv apa și canalizarea, care trebuie să ajungă și în satele în care nu au ajuns încă. De asemenea, la necesități de bază intră și problema furnizării de gaze naturale, din cele șase sate ale comunei doar unul fiind racordat la rețea. Pentru anul 2020, e chiar o rușine că discutăm despre astfel de probleme într-o comună a județului Cluj. Iarăși, discutăm despre nevoia de a asfalta străzile principale și pe cele secundare. Nu în ultimul rând, aș aminti că sunt mulți fermieri care circulă greu pe drumurile agricole, e nevoie să pietruim aceste drumuri și, unde o să fie posibilități, putem inclusiv asfalta.
Iarăși, un punct important pentru comună ține de calitatea vieții pentru anumite categorii vulnerabile. Majoritatea persoanelor sunt vârstnice și ar avea nevoie de asistență medicală, e nevoie de un cadru medical permanent, care să răspundă solicitărilor de primă urgență, până la ajungerea unei ambulanțe.
Ar mai fi de menționat necesitatea îmbunătățirii și intensificării iluminatului stradal, precum și a cadastrării terenurilor și a lacurilor din zonă. Și mai sunt și alte multe probleme, cu siguranță nu le voi putea rezolva toate într-un mandat, dar voi face pași siguri pentru a le aborda pe fiecare și a identifica apoi soluțiile optime pentru ele.

Cum vă imaginați comuna Geaca peste 10 ani, ce direcție de dezvoltare credeți că i s-ar potrivi?

Îmi imaginez comuna Geaca de peste 10 ani ca fiind o comună prosperă, cu mai multe ferme de familie sau asociații agricole, cu facilități pentru piscicultură și turism de agrement, cu servicii publice decente și o infrastructură demnă de acest secol. Cu ajutorul fondurilor europene, vom atrage și încuraja tinerii să rămână în comună, pentru că le vom asigura oportunități de dezvoltare. Mi-aș dori ca peste 10 ani să fim un exemplu pentru alte comune și Geaca să fie mândria noastră, a localnicilor.

Sunteți tânăr și veți provoca schimbarea de generații în politică. Ce mesaj aveți pentru tinerii din comună? Dar pentru ceilalți votanți?

Consider că e timpul ca noi, tinerii, să ne implicăm, să ne afirmăm și să producem schimbarea pe care ne-o dorim. Dacă nouă nu ne pasă și nu ne vom implica, atunci nu are cine să o facă! Mă bucur că PRO România este un partid orientat spre tineri, care a înțeles că viitorul este al nostru și că ne susține în acest demers de schimbare.
Cu această ocazie, aș vrea să fac și un apel către tineri, în special, dar nu numai: veniți alături de mine, ieșiți la vot și haideți să le arătăm că nouă ne pasă și suntem PRO viitorului nostru și al celor din jurul nostru! Iar tuturor celorlalte categorii de cetățeni din Geaca le transmit: Ați văzut ce s-a întâmplat până acum și unde suntem comparativ cu alte comune, așa că e momentul pentru schimbare. Dați-ne o șansă! Mulțumesc!

sus(27)jos(23)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?