ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
dan puric

Dan Puric revine la Gherla și se implică în campania pentru un liceu nou

Actorul şi regizorul Dan Puric revine în cetatea gherleană cu ocazia prăznuirii ultimului hram ,,Sf.Mare Mucenic Mînă” al Parohiei ,,Sf Cuv.Parascheva” Gherla IV.

Cunoscutul artist va ajunge sâmbătă, 9 noiembrie, la Gherla și va participa duminică la Sf.Liturghie la Parohia ,,Sf.Parascheva”, unde va adresa un cuvânt de folos sufletesc celor prezenți. Urmează apoi să fie inaugurată Grădinița ,,Clubul Copilăriei – Răducu & Măriuca”, iar de la ora 17, actorul va susține la Restaurantul Escape o conferință cu tema ,,Și totuși avem pământ… cu dor și suflet românesc”, pornind de la afirmația autorităților locale că „nu avem pământ”.

Va urma dezbaterea publică ,,Vreau un liceu de cinste și onoare pentru orașul meu”, pentru extinderea Liceului Ana Ipătescu cu o clădire nouă, care să corespundă nevoilor educaționale pentru vremurile noastre, pentru elevii și profesorii acestei școli, care în acest moment își desfășoară activitatea școlară în condiții umile de studiu și pentru care se achita o chirie lunară considerabilă proprietarilor clădirii de către administrația locală.

Dan Puric va face o vizită la Liceul Ana Ipătescu pentru a asculta glasul elevilor, părinților și dascălilor acestei școli și pentru a cunoaște realitățile de la fața locului, pe care să le facă mai apoi cunoscute în toată țară, dovedind lipsa de implicare și de responsabilitatea a autorităților locale față de acest proiect vital pentru orașul nostru și care se lasă dorit și apreciat de întreaga comunitate gherleană.

Actorul va lansa și la Gherla cartea „Să fii român”.

dan puric gherla

Intrarea în cadrul conferinței de dumincă de la ora ora 17 este liberă, iar doritorii pot cumpăra cartea din holul clădirii (20 lei) şi pot obţine autografe de la autor.

În cadrul conferinţei, umorul, revolta şi speranţa se vor îmbina armonios. Întregul spectacol poate fi considerat o probă de talent inegalabil. Este, cu siguranţă, suflarea absolut necesară românilor pentru a întregi sufletul românesc. Unic, superb, autentic, românesc, direct, cizelat, fin, real, multe gânduri vor fi revărsate, multe întâmplări vor fi trăite, multe adevăruri vor fi descoperite publicului cucerit de artist.

Persoalitate marcantă a culturii românești contemporane și o exemplară conștiința a societății civile, Dan Puric s-a impus nu doar ca actor și regizor de excepție, ci și ca om al cetății, că român, ca intelectual care se autodefinea într-un interviu astfel: “Priviţi-mă că pe o troiţă rămasă singură în Bărăgan. Va veni cineva să se închine. Nu e vorba aici de optimism, care nu e o categorie creştina, ci de nădejde.

Actorul s-a implicat direct la ridicarea unui Complex Memorialistic la Aiud, care s-a finalizat anul acesta și intenționează să își continue lucrarea și în orașul Gherla, printr-un proiect asemănător Aiudului, loc în care să să se împlinească și ultima dorința testamentară a marelui duhovnic român, părintele Iustin Pârvu, numit în popor ,,voievodul ortodoxiei românești”, fost deținut pentru ani grei la Gherla în timpul regimului communist-ateu, „să se ridice ceva sfânt și înălțător și la Gherla, care să fie o mărturie în istorie pentru învierea neamului românesc. Gherla, alături de Aiud, să devină cetăți ale Jerusalimului neamului românesc””

Acțiunea de la Gherla se desfășoară prin implicarea directă a Protopopiatului Ortodox Român din Gherla alături de Parohia Sf Cuv.Parascheva Gherla IV, în parteneriat cu Liceul Teoretic Ana Ipătescu și Adventure Academy Gherla.

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns