taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla locuri de munca gherla dej cluj mariflor muncitor locuri de munca gherla dej cluj mecanic alis electrician chirie garsoniera vanzare auto
drum gropi santejude cluj

Dacă te încumeţi la o plimbare cu maşina prin Sântejude, iată cum arată drumul. Ce spune primarul din Taga

Soferii care circula prin localitatea Santejude din comuna Taga au parte de un adevarat calvar. „Asa arata drumul. Ne rupem masinile!”, spune Ioana, o cititoare care a facut joi dimineata si cateva fotografii. „Ajutati-ne si pe noi, aratati in ce conditii circulam”, mai spune ea, cu speranta ca poate se intampla vreo minune.

Vremea moale din ultimele zile si topirea zapezii au contribuit si ele din plin la starea drumului. Gropile sunt una langa alta, ascunse sub bălţi, iar şoferii încearcă să-şi cruţe maşinile cât pot, făcând slalomuri şi circulând cu viteză mică.

Drumul de la Santioana este un drum comunal. Daca ar fi fost judetean, problema ar fi cazut in sarcina Consiliului Judetean Cluj. Asa, cade pe spatele primariei comunei.

Primarul din Taga, Romulus Mîrza, se confrunta cu aceasta problema ani buni de zile. „Cred ca au ramas vreo 50 de oameni din tot satul care sa nu mai fi intrebat pana acum ce facem cu drumul”, spune el.

Edilul a explicat ca in primavara anului 2016 s-a depus la Centrul Regional de Dezvoltare Nord-Vest un proiect de modernizare drumuri pe fonduri europene, care vizeaza soseaua de 7.3 km din Santejude, doua strazi din Taga si una din Nasal.

drum gropi santejude taga cluj„Se finanteaza proiectele care acumuleaza peste 50 de puncte. Noi am obtinut 50,006 puncte, insa in septembrie a venit o comisie de la Satu Mare si ne-au taiat 0.60 puncte, pentru ca au spus ca sunt doua cai de acces, dinspre Santejude Vale si dinspre Sic, iar acest lucru se depuncteaza. Dar acolo nu se mentioneaza care trebuie sa fie starea drumului de acces. Pentru ei e doar o linie pe harta, dar in realitate, drumul de la Sic e jalnic. M-am certat cu ei si in cele din urma am fost informati ca la sfarsitul lunii februarie suntem chemati sa semnam contractul.”

Primarul Mîrza a mai explicat de ce nu se fac lucrari de intretinere. „Noi am facut un proiect detaliat despre starea actuala a drumului. Daca ne apucam acum sa reparam drumul cu piatra, nu ar fi in regula, pentru ca nu va mai coincide cu ce avem in proiect si ar putea sa considere cineva ca favorizam constructorul care va face lucrarea. Noi am vrut sa aducem un utilaj, sa mai acoperim gropile, dar la cum e vremea acum, nu se poate.”

Prin proiectul primăriei, drumul de la Santejude ar urma sa fie modernizat cu un strat gros de balast, apoi piatră spartă şi asfalt, cu şanţuri şi podeţe.

sus(7)jos(23)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns