mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj cabinet veterinar gherla medic telefon cabinet orl gherla dej cluj locuri de munca gherla ortho medimar incaltaminte loc spatiu joaca copii gherla conte pret
gherla trafic

Cutremur în Sălaj, s-a simțit și la Gherla – VIDEO cameră supraveghere

Un cutremur s-a produs miercuri, 1 mai, in jurul orei 9 dimineața, în județul Sălaj.

Potrivit Institutului Național de Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la ora 9.00.06 în Crișana, județul Salaj. A avut magnitudinea de 4 pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 1,9 km.

Intensitatea cutremurului în zona epicentrala a fost de V grade Mercalli.

INFP a anunțat că cutremurul s-a produs în apropiere de Zalău (1 km), Jibou (23 km), Cehu Silvaniei (26 km), Șimleu Silvaniei (29 km), Huedin (34 km)

Cutremurul s-a resimțit și la Gherla, la o distanță de 66 km de epicentru. În condițiile în care seismul se propagă pe orizontală cu o viteză de 3-4 km/s, scuturătura a ajuns la Gherla după aproximativ 22 de secunde.

Un locuitor de pe strada Cloșca a povestit că s-a simțit bine mișcarea. „Eram în pat, s-a scuturat casa și patul și am simțit cum vibrează tare, ca și cum ar trece trenul”.

O altă locuitoare a orașului, aflată la etajul al doilea al unui bloc de pe strada Mintiului, a confirmat cutremurul. „Eram cu copilul în brațe, prima dată am crezut că se scutură el, dar apoi mi-am dat seama că e altceva”.

O cameră video de supraveghere din centrul orașului a înregistrat momentul cutremurului. Acesta s-a declanșat la ora 9:00:28 și a durat aproximativ 8 secunde, pănă la 9:00:36.

Pe imagini se observă mișcarea sensibilă a camerei video, generată de cutremur.

video în continuaremișcarea seismică de la 9:00:28 la 9:00:36.

https://www.youtube.com/watch?v=ECRU6c0X39g&feature=youtu.be

Cutremurul s-a resimțit și în apropiere, la Mintiu Gherlii, la Sic, la Orman și chiar la Bonțida, potrivit unor comentarii făcute pe rețelele sociale.

ISU Cluj a anunțat că în județ nu au fost primite apeluri de urgență ca urmare a seismului.

La ISU Sălaj au fost primite un număr de 15 apeluri prin intermediul 112, însă nu au fost semnalate pagube materiale ori alte efecte negative sau victime, în urma seismului.

sus(10)jos(16)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon taxi gherla telefon

Lasă un răspuns