mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata ochelari vedere gherla gama optic dej cluj tigla metalica depozit gherla mondial dej cluj loc spatiu joaca copii gherla conte pret cabinet orl gherla dej cluj anunt loc de munca gherla vanzator chiosc salariu
cutremur gherla

Cutremur în județul Cluj, cu epicentrul la nord de Gherla – VIDEO

Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat că joi dimineața, la ora
09:06:39, s-a produs in Transilvania, judetul Cluj un cutremur cu magnitudinea 2.3 pe scara Richter, la adâncimea de 5 km.

Intensitatea cutremurului în zona epicentrala a fost de I grad Mercalli.

Cutremurul s-a produs în zona comunei Chiuiești, la 60 km nord de Cluj-Napoca, la 28 km de Gherla, 16 km de Dej, 17 km de Tg. Lăpuș, 37 km de Cavnic și 39 km de Beclean.

Mișcarea sesimică a fost sensibilă și a fost înregistrată la Gherla pe o cameră de supraveghere. Cablurile electrice de pe stâlpi au început să tremure după aproximativ 10 secunde de la declanșarea cutremurului, la ora 9:06:49, iar mișcarea acestora a fost vizibilă timp de aproximativ 7 minute, în condiții de vânt minim ca intensitate (1 m/s, din direcția sud – nord)

Cel mai recent cutremur din zonă a avut loc pe 1 mai 2019, a fost cu epicentrul în județul Sălaj. Acesta s-a prous tot dimineața în jurul orei 9 și a fost dublu ca intensitate.

video în continuare – imagini surprinse pe o cameră de supraveghere din centrul orașului

 

 

Cutremur în Sălaj, s-a simțit și la Gherla – VIDEO cameră supraveghere

sus(0)jos(9)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon laborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns