taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto hayak gherla stand up comedy ivanov
curs prim ajutor salvamont cluj doda pilii

Curs medical de salvare montană la Doda Pilii, motivul pentru care s-a implicat și un voluntar din Gherla

Peste 20 de angajați și voluntari ai Formației Salvamont Salvaspeo Vlădeasa din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj, instituţie de interes public aflată în subordinea Consiliului Judeţean, au participat, la sfârșitul săptămânii trecute la un curs medical specific activității de salvare montană.

Cursul a cuprins teme precum suportul vital de bază, defibrilarea precoce, managementul pacientului traumatizat, hipotermia, avalanșa, etc. Atelierele teoretice și practice, desfășurate pe perioada a trei zile la refugiul Salvamont din Doda Pilii, au fost conduse de către paramedici ai Serviciului Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Activitatea a făcut parte din programul de instruire medicală periodică la care participă toți angajații, voluntarii dar și aspiranții Salvamont-Salvaspeo Cluj.

Între participanții la curs s-a aflat și Ciprian, un voluntar din Gherla, implicat în activități caritabile în cadrul proiectului Poteci Uitate, prin care se urmărește sprijinirea persoanelor fără posibilități sau cu probleme medicale, aflate în locuri izolate, mai ales în zona de munte.

„Am considerat că s-ar putea să îmi prindă foarte bine cunoștințele deprinse la acest curs, cu atât mai mult cu cât în acțiunile noastre umanitare mergem de multe ori la persoane aflate în locuri greu accesibile, uitate de lume. Acum, dacă va fi cazul, vom putea să le ajutăm și cu primul-ajutor, deși sperăm să nu fie nevoie”, spune inimosul voluntar din Gherla.

curs prim ajutor salvamont cluj doda pilii

Echipele salvamont-salvaspeo sunt singurele structuri care deţin personal atestat profesional pentru intervenţii în zona montană și în peșteri. Conform datelor Salvamont Cluj, în anul 2019, salvamontiştii clujeni au fost solicitaţi să intervină la nu mai puțin de 168 de acţiuni de salvare şi de acordare a primului ajutor medical, aproximativ 70% dintre accidente survenind doar în Stațiunile Băișoara și Fântânele.

salvamont curs cluj

sus(18)jos(0)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

1 comentariu

Lasă un răspuns