taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
gama optic gherla ochelari rabla oftalmologie analize medicale dej cluj
apartament vanzare gherla
apartament vanzare gherla
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla angajare infirmiera camin varstnici rebeca santioana taga gherla cluj creare site web gherla dej cluj
canto gherla casa de cultura spectacol tudor jarda

Curs de canto popular la Gherla

Talentele folclorului din municipiul Gherla au şi în acest an posibilitatea să se instruiască în acest domeniu. Chiar dacă în localitate încă nu există o Şcoală de muzică, mai există şi alte forme de studiu. De exemplu, cursul de canto muzică populară organizat de Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj, secţia Gherla.

De câţiva ani, în cadrul acestui curs s-au iniţiat zeci de tineri, dar şi adulţi, din localitate şi din comunele vecine, Iclod sau Mintiu Gherlii. La început, cursul a fost condus la Gherla de solista de muzică populară Ana Strâmturean, iar de sase ani coordonator expert este apreciata interpretă de muzică populară, omul de cultură, Marinela Zegrean Istici. Corepetitor este cunoscutul instrumentist şi dirijorul tarafului „Ardealul” a Casei Municipale de Cultură Gherla, Emil Mihai.

Gherlenii manifestă un interes deosebit faţă de cursul de canto popular, frecventat în anul de învăţământ 2015-2016 de 16 de amatori ai muzicii populare. Majoritatea au fost elevi în anii I şi II.

Foarte mulţi tineri interpreţi de mare talent şi viitor s-au lansat chiar în cadrul acestui curs de canto popular: Roxana Suciu, Adrian Socaciu, Ana Georgeta Balla, Denisa Gurzău, Georgiana Lobonţ sau Raul Oltean, binecunoscuţi amatorilor de folclor din zona noastră prin participările regulate la diferite manifestări culturale şi festivaluri. O adevărată şcoală de muzică, pe care oraşul Gherla o merită pe deplin.

Se simte nevoia extinderii acestor cursuri iniţiate de Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” şi în provincie, fiindcă nu numai în centrul de judeţ sunt talente, ci şi în alte oraşe. Poate, peste câţiva ani vom avea astfel de cursuri şi la sate. În mediul rural trăiesc mulţi amatori ai muzicii populare, care, însă, nu posedă diplomă sau alte studii în domeniul artistic.

Din această toamnă porneşte la drum un nou grup de tineri. Înscrierile se fac până pe 5 octombrie 2016, la telefonul 0745785549 – Emil Mihai.

Szekely Csaba

sus(11)jos(0)
apollo livada mobila angajare muncitor angajare sofer tir gherla dej cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?