alegeri europarlamentare 2019 traian basescu cristian lungu pmp

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata banca cooperatista alianta cluj gherla credit dobanda iclod bobalna dej

liceul ana ipatescu gherla elevi lets do it romania

Curățenie generală pe 15 septembrie, Let’s Do It Romania! Vezi programul

Sâmbătă, 15 septembrie, are loc Ziua de Curățenie Națională și Globală Let`s Do It, Romania!

La nivel internațional, 150 de țări se unesc în cea mai mare mișcare civică – World Cleanup Day. Obiectivul este de a mobiliza 5% din populația globului pentru a produce o schimbare reală de comportament față de resurse și față de deșeurile generate.

În România, Let’s Do It, Romania! își propune să mobilizeze 1 milion de voluntari. Înscrierea pentru Ziua de Curățenie Națională se poate face pe www.letsdoitromania.ro.

In acțiune s-a înscris și primaria Gherla. Punctul de întâlnire pentru participanți este în fața primăriei, sâmbătă dimineață la ora 8. Zonele unde se va acționa sunt Pădurea Brădet, Pășunea La 7 Cruci – Zona Sărătura

Programul

Dimineață între orele 8-9 are loc întâlnirea voluntarilor la primărie, pe strada Bobâlna, în vederea distribuirii mănușilor și sacilor. Sacii vor fi în două culori – în cei de culoare neagră se vor strânse deșeuri menajere (tot ce nu poate fi reciclat), iar în ceilalți vor fi strânse deșeuri pentru reciclat (PET-uri, carton fără noroi sau ulei, doze de aluminiu și ambalaje metalice, ambalaje sticlă, inclusiv borcane fără conținut.

Nu se vor colecta deșeuri din construcții, deșeuri cu pictograme de pericol (de exemplu, sprayuri, deșeuri medicale – ace, seringi etc, animale decedate, alte deșeuri necunoscute.

Voluntarii vor avea contract de voluntariat online, pe www.letsdoitromania.ro.

Între orele 9-15 are loc deplasarea în teren și strângerea deșeurilor de către voluntari.

Între orele 15-18 se vor ridica sacii cu deșeuri și vor fi transportați la stația de transfer Gherla de către ADP.

Punctele de adunare a deșeurilor pentru ridicare în ziua de curățenie sunt zona intersecției străzilor Liviu Rebreanu cu stradă Fizesului, zona fostei cabane Brădet de pe deal, parcarea de la capătul străzii Sf. Anton și zona Sărătura.

Cafeneaua Hayak a anunțat că oferă gratuit câte o limonadă tuturor participanților la acțiune, la finalizarea acesteia.

Un român produce anual 254 kg de deșeuri menajere pe an, iar mai puțin de 10% sunt reciclate, în vreme ce media în Uniunea Europeană este de 28%, potrivit celor mai recente date ale Eurostat.

România întârzie să adopte instrumente relevante privind gestionarea deșeurilor, iar din 2020, dacă nu va putea atinge o rată a reciclării de 50%, țara va fi pasibilă de sancțiuni de până la 200.000 de euro pe zi și chiar tăierea fondurilor UE pentru protecția mediului.

sus(9)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns