hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

gherla strada crisan primavara copac inflorit

Cum va fi vremea de Paște și cât de tare se încălzește

A fost frig, a plouat și a bătut vânt puternic în prima zi a săptămânii la Gherla, dar situația se schimbă radical în zilele următoare.

Săptămâna a început cu vreme mai rece decât ar fi normal pentru această perioadă, dar nu a fost la fel peste tot. Dacă în Cluj, la Gherla și Dej nu s-au depășit luni după-amiază 12-13 grade, în vestul țării vremea însorită a adus de două ori mai multe grade în termometre: au fost 24 de grade la umbră, la ora 18, la Jimbolia.

temperatura în România, luni, 22 aprilie, ora 18 / sursa: ANM

Vremea de Paște

Până marți, vremea va fi mai rece în Transilvania decât în mod normal și mediile temperaturilor maxime se vor situa în jurul a 13 grade, se arată în prognoza Administrației Nasționale de Meteorologie pentru intervalul 21 aprilie – 6 mai 2019.

Apoi se va încălzi tot mai tare până vineri, când vor fi în medie 23 de grade.

În preajma Paștelui se anunță o răcire ușoară și vor fi în medie 19 grade.

evoluția temperaturilor diurne și nocturne în Transilvania / sursa ANM

Săptămâna viitoare vor fi modificări ușoare în evoluția temperaturii, iar maximele din timpul zilei vor avea valori de 19-22 de grade, cu cele mai ridicate valori marțea viitoare, pe 30 aprilie.

Temperaturile din timpul nopții vor fi scăzute luni și marți, 22 și 23 aprilie, cu o medie în Transilvania în jur de 2 grade, apoi vor crește până duminică la o medie de 7 grade.

La începutul săptămânii viitoare, mediile de temperatură nocturne vor scădea la 5-6 grade, iar, până la finalul intervalului nu vor fi modificări deosebite, cu medii de 6-7 grade.

Meteorologii spun că vor fi intervale de timp în care va ploua în Transilvania pe arii extinse și mai important cantitativ, cel mai probabil, în ziua de marți, 23 aprilie și sâmbătă, 27 aprilie. Excepție vor face zilele de miercuri și joi, 24 și 25 aprilie, când șansele de ploaie vor fi extrem de reduse.

sus(5)jos(0)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns