irrom fabrica calorifere iclod fundatura locuri de munca angajare sudor stivuitorist sef schimb dej cluj
gama optic ochelari gherla magazin service dej cluj
alegeri locale gherla 2024 primar psd vasile bagacean
balastiera fundatura angajare muncitori iclod
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj asociatia pro vita cabinet veterinar gherla medic telefon udmr rmdsz szamosujvar algeri locale 2024
sergiu biris business magazin

Cum şi când a apărut primul site din Gherla, Gherla.ro

A început cu o mică afacere cu tipărire de sonete pentru elevii de clasa a XII-a din Gherla, apoi a trecut pe internet şi s-a ocupat de primul site din Gherla, „Gherla.ro”. A urmat „Trilulilu”, iar azi a ajuns departe, fiind premiat pentru reuşitele sale din online. Intr-un interviu pentru Monitorul de Cluj, Sergiu Biriş a povestit despre etapele prin care a trecut pâna a ajuns sus în industrie.

In anul 2000, internetul era inca pentru multi o necunoscuta, iar cei care aveau acces la net acasa puteau fi numarati pe degete. Era epoca timpurie a internetului prin dial-up, la preturi exorbitante si viteze groaznic de mici. La acea vreme puteai descarca un fisier mp3 de 3MB in vreo 20-30 de minute. In luna august, cineva are ideea sa cumpere domeniul gherla.ro, iar la scurt timp devine activ, cuprinzând informatii si fotografii din oras. Gherla.ro a fost actualizat până în 2007, iar în prezent este în posesia Primariei Gherla, însă neexploatat.

Stiind de un prieten care deținea un site, Sergiu a început să îl perfecționeze, pentru primăria din Gherla. Nu a ieșit totul cum se aștepta. A cerut o răsplată pentru munca sa, însă a primit în schimb doar o călduroasă strângere de mână.

Pe la vreo 17 ani am început să fac site-uri după cum am crezut eu că trebuie să fie făcute. Am fost autodidact și un prieten avea domeniul gherla.ro. M-am apucat de site, am fost pe deal, am făcut poze și era mișto pentru vremea lui. M-am dus la primărie, le-am zis că am făcut site-ul orașului și mă așteptam să mă sponsorizeze, măcar cât să-mi iau un aparat mai bun” a povestit Sergiu.

foto: gherla.ro, februarie 2006

gherla.ro 2006

A pus multă pasiune și a devenit din ce în ce mai bun la asta, iar eșecurile nu l-au făcut să renunțe. A început să facă site-uri pe bani pentru diverse firme mai micuțe din Gherla…

vezi articolul integral pe monitorulcj.ro

foto principala: Business Magazin

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj

Lasă un răspuns