taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
pro romania tiberiu baraian pro romania gherla alegeri locale 2020 candidat
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca sofer gherla mariflor dej cluj angajare
elevi scoala manuale

Cum se soluționează situațiile speciale apărute după etapa I a admiterii în clasa a IX-a liceu, învățământ profesional/dual, în județul Cluj

În prima etapă a admiterii în clasa a IX-a liceu, în județul Cluj, s-a înregistrat un număr de 336 de elevi nerepartizați, dintre care 18 elevi sunt din alte județe.

În perioada 13-23 iulie 2020 au fost înregistrate la Inspectoratul Școlar Județean Cluj, 267 de cereri ale elevilor nerepartizați, precum și alte solicitări pentru diverse situații, derivate din prevederile art. 54 din Metodologia și Calendarul Admiterii, O.M.E.N, nr. 4.948/2019, cu modificările și completările ulterioare, respectiv din procedurile emise de către Ministerul Educației și Cercetării pentru elevii romi și pentru elevii cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă.

În urma analizei tuturor solicitărilor înregistrate la nivelul Comisiei județene de admitere, din județul Cluj, au fost soluționate toate situațiile privind frații gemeni (17 solicitări), 175 de situații pentru elevii nerepartizați în etapa I, cu respectarea criteriului mediei de admitere, precum și 22 de situații în care elevii au solicitat redistribuirea la alte unități de învățământ din județul Cluj, îndeplinind criteriul mediei de admitere.

În această perioadă au fost evaluate, în egala măsură, 42 de cereri depuse de către părinții/tutorii legali ai elevilor care au trecut în fișa de opțiuni coduri aferente liceelor vocaționale și care vor fi repartizați în a II-a etapă, în ordinea descrescătoare a mediilor finale de admitere, în urma echivalării probelor de aptitudini. De asemenea, tot în această perioadă, conform procedurilor specifice repartizării elevilor romi, respectiv a elevilor cu cerințe educaționale speciale integrați în învățământul de masă au fost repartizați 5 elevi (4 elevi romi și 1 elev cu cerințe educaționale speciale)

Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj a afișat vineri, 24 iulie 2020, lista locurilor rămase libere, pentru etapa a II-a, etapă în care candidaţii romi şi elevii cu cerințe educaționale speciale îşi păstrează prioritatea. Lista locurilor rămase libere poate fi consultată AICI.

În perioada 25-30 iulie 2020 are loc completarea fişelor cu opţiuni de către candidaţii din etapa a II-a, la unităţile de învăţământ preuniversitar în care aceștia au absolvit gimnaziul.

De asemenea, în a II-a etapă, pe lângă elevii nerepartizaţi în I etapă, participă şi cei care nu au depus opţiuni în I etapă, precum şi elevii care nu au susţinut examenul de Evaluare Naţională, sesiunea iunie 2020.
Repartizarea în ordinea mediilor şi a opţiunilor se va face în perioada 1-3 august 2020.

foto: arhiva

sus(0)jos(1)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns