taxi gherla dej cluj telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon cofetaria ada prajituri torturi gherla vindecare tratament terapeut terapie bowen gherla dej cluj
olimpia gherla fotbal 1983 stadion

Cum se distra lumea altadata – spectacol de muzica, umor si fotbal pe stadion, in 1983 – FOTO

Anii ’80 aveau o cu totul alta oferta pentru distractie si timp liber la Gherla. In zilele insorite de vara, mai ales in weekend-uri, nu mai ramanea nimeni acasa. Lucru usor de inteles, pentru ca singurul program tv din acele vremuri avea doar cateva ore de emisie pe zi.

Cu mic, cu mare, cu rucsacul in spate, pe jos, cu bicicleta sau cu masina, locuitorii orasului se indreptau spre destinatii apropiate, numai bune pentru relaxare, agrement si distractie: fie la cabana Bradet, in livada de pe deal, la Baile Baita, Gradina de Vara, la strandul din parc sau la Saratura.

Casa de cultura avea permanent spectacole, fie de teatru, fie de muzica populara sau usoara, cu artisti din intreaga tara, iar la cinematograf, filmele cu Piedone umpleau sala pana la refuz.

La sfarsit de sapamana nu aveai loc sa arunci o pătură pe deal, la „Bradet”. Aproape peste tot erau cozi la bere, mici sau cremvursti.  Pe inserate incepea discoteca la Clubul Tineretului, la soseaua principala. Chiar si peste drum era plin de tineri.

Daca era zi de etapa la fotbal, stadionul din parcul mare se umplea rapid, la meciurile echipei Olimpia Gherla, intrata in divizia C.

Putine fotografii au ramas amintire a acelor vremuri. Intre ele, cateva din vara anului 1983, de pe stadionul „Olimpia”. Aici a avut loc pe 29 august un spectacol artistic de muzica usoara si umor, care a adunat pe stadion cateva mii de spectatori. Tribunele au fost neincapatoare, iar cei care nu au mai gasit loc, s-au cocoţat pe acoperisuri!

In program, artisti renumiti la acea vreme: Rodica Popescu-Bitanescu, Ion Dichiseanu, Luigi Ionescu, Alexandru Lulescu, Misu Fotino, Vladimir Gaitan, Tamara Buciuceanu-Botez, iar alaturi de ei, portarul nationalei Romaniei, Rica Raducanu.

La finalul spectacolului, artistii au jucat un meci amical cu echipa din Gherla. „Erau doar 10 barbati in echipa artistilor, asa ca Mircea Coroi a jucat in echipa lor„, isi aminteste Augustin Muresan, jucator la acea vreme la „Olimpia”.

Meciul a fost arbitrat de Rodica Popescu-Bitanescu, iar Tamara Buciuceanu-Botez era observator.

De la Gherla au mai intrat pe teren Iosif Catana, Alber Raporti, Tiberiu Stranyiczky, Grigore Botis, Marian Suciu, Laly Varga, Augustin Sabo, Augustin Muresan, Elemer Osztian, Han, Moldovan, Gheorghe Muresan.

Meciul a fost disputat pana la final si se pare ca s-a terminat la egalitate. „La un moment dat, Balog a intrat puternic peste un artist de l-a daramat. „Stai, ma, ca-i doar un meci amical!„, i-au spus colegii, isi mai aminteste cu nostalgie acelasi Augustin Muresan.

La sfarsiul meciului si al spectacolului, fotbalistii din Gherla s-au fotografiat cu artistii de la Bucuresti, pentru o amintire de neuitat.

olimpia gherla fotbal 1983 rica raducanu

Ai o poveste interesanta din Gherla sau din imprejurimi? Amintiri frumoase din alte vremuri? Scrie-ne pe adresa contact@gherlainfo.ro sau lasa un mesaj pe pagina noastra de Facebook, iar povestea ta va ajunge o stire pe Gherla Info.

 

sus(13)jos(0)

Lasă un răspuns