hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program mondial gherla nisip balast sort dej cluj depozit feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj ochelari vedere gherla gama optic dej clujstiri pentru viata

accident piatra craiului politie

Cum se circulă pe drumurile din Cluj după zăpada căzută. La Piatra Craiului, un șofer a ieșit în decor

Incepând de sîmbată dimineață în jurul orei 4 a nins timp de mai multe ore în județul Cluj, iar șoselele au fost acoperite de zăpadă. Șoferii au înaintat cu dificultate pe unele drumuri montane.

Sâmbătă la amiază se actiona pe aproape 70 de drumuri pentru degajarea zăpezii și nu existau drumuri judetene blocate sau inchise traficului rutier, informează Consiliul Județean.

De dimineața circulaţia s-a desfășurat pe mai multe sectoare de drum în condiţii specifice de iarnă, îngreunate de căderile masive de zăpadă din ultimele ore.

Din cauza temperaturilor negative înregistrate, mai multe drumuri judeţene au fost afectate de fenomenul de polei.

Din cursul zilei de vineri, 14 decembrie, s-a acţionat, inclusiv prin revizii, pe 41 de drumuri sau sectoare de drumuri judeţene situate pe raza zonelor Huedin, Gilău şi Gherla. Intervenția a fost realizată cu ajutorul a 13 utilaje. Tot în aceste zone, în cursul nopţii şi al acestei dimineţi se acţiona pe 38 de drumuri judeţene, cu 24 de utilaje. În cadrul acestor acţiuni, a fost folosită o cantitate de 27 de tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Turda şi în zona de munte, în cursul zilei de vinieri s-a intervenit pe cinci drumuri judeţene, cu patru utilaje. Sâmbătă la amiază se acţiona, inclusiv prin revizii, pe 18 drumuri judeţene, cu 12 utilaje. În cadrul acestor acţiuni a fost folosită o cantitate însumată de 178 tone de material antiderapant.

Pe drumurile judeţene situate în zona Dej, în cursul zilei de vineri s-a intervenit pe trei drumuri sau sectoare de drumuri judeţene, cu un utilaj. Sâmbătă la amiază se acționa, inclusiv prin revizii, pe 12 drumuri judeţene, cu șase  utilaje.

În continuare se va acţiona cu autospeciale cu lamă pentru îndepărtarea stratului de zăpadă de pe carosabil şi cu utilaje de împrăştiere a materialului antiderapant pentru combaterea fenomenului de polei. Se mai efectuează revizii pe mai multe drumuri judeţene pentru verificarea stării părţii carosabile, urmând să se acţioneze în caz de necesitate.

Intervenţiile pe drumurile judeţene sunt abordate după nivelurile de viabilitate – I, II, III sau IV în care se încadrează fiecare dintre acestea.

Mai mulți șoferi aflați în trafic au sesizat faptul că avansează greu, mai ales în zona montană. La Piatra Craiului, un șofer a ieșit în decor sâmbătă la amiază, cel mai probabil din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum.

foto: Info Trafic jud Cluj

sus(1)jos(2)

apartament vanzare nou bloc gherla dej cluj pret telefon serestelylaborator analize medicale medicina muncii oftalmologie permis auto dej cluj telefon

Lasă un răspuns