taxi gherla telefon
alin tise pnl cluj
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon locuri de munca angajare camin rebeca santioana taga gherla dej cluj muncitor infirimiera asistenta sociala locuri de munca bontida gherla dej cluj mecanic auto
gherla sofer sens giratoriu camion

Cum să te pierzi prin Gherla, încă de la intrare – un șofer s-a rătăcit în sensul giratoriu sub formă de triunghi – VIDEO

Mulți șoferi care circulă pentru prima dată pe traseul Cluj – Dej sunt derutați de sensul giratoriu de la Gherla, sub formă de triunghi, de la Gherla.

Un caz recent de șofer căzut la proba de sens giratoriu à la Gherla s-a petrecut în urmă cu câteva zile.

Conducătorul unui camion care circula dinspre Dej spre Cluj, ajuns la sensul giratoriu de la Băile Băița, la un moment dat a văzut pe marginea drumului indicatorul de sens giratoriu. Așa că a virat la stânga pe primul drum ce i-a aparut în cale. A călcat nițel și pe bordură, că era curbă strânsă. Ce să vezi, intrase pe drumul de ieșire din Gherla, unde s-a trezit față în față cu mașini care veneau din sensul opus. Cumva-cumva a trecut de ele, dar apoi, când  a vrut să dreagă busuiocul și să vireze spre Cluj, la următorul drum spre spre dreapta, alte mașini i-au apărut în față.

Fuck! și-o fi zis omul, asta dacă se uită în mod constant la filme de acțiune americane. Ori poate a urmat o invocare de sfinți și alte divinități. Cert este că în cele din urmă, s-a dat bătut și a luat-o, de voie, de nevoie, spre oraș.

De fapt, drumul corect spre Cluj era cel mai simplu, drept înainte. Dar dacă i-a apărut în cale indicatorul, ce să facă omul, să încalce legea?

video: peripețiile unui șofer prin sensul giratoriu

Sensul giratoriu de la Gherla, poveste cu morți, răniți și multă nepăsare

Povestea sensului giratoriu de la Gherla este de fapt ceva mai lungă și mai dureroasă. În 2009 s-a inaugurat varianta ocolitoare peste deal, pe la Bunești, spre Dej. Un lucru foarte util, pentru că orașul era sufocat de mașini.

Intersecția cu centura de ocolire de la intrarea în Gherla a devenit în scurt timp una de-a dreptul mortală. Într-un singur an, 2010, au murit în accidente care s-au produs acolo două persoane, iar numeroase altele au fost rănite. Cauza: neacordarea de prioritate la ieșirea din oraș.

Numărul accidentelor și al victimelor a crescut mereu, până în 2013, când administratorul drumului, Compania Națională, acum CNAIR, a instituit acest miraculos sens giratoriu sub formă de triunghi. Atunci s-au dat asigurări că este doar o configurație de moment și că totul urmează să fie făcut ca la carte, adică ceva mai rotund. De atunci au mai trecut șase ani.

video: ce spunea poliția, în urmă cu șase ani

Aproape zilnic sunt șoferi care ajung în acest labirint numit sens giratoriu de la Gherla și o iau te miri pe unde. Asta spun de ani de zile oamenii care locuiesc sau lucrează în apropiere.

Accidente au mai fost, dar ușoare, așa că deocamdată nu pare nimeni să se grăbească să facă ce trebuie făcut.

Accident la ieșirea din Gherla, o femeie a murit pe loc după ce o mașină a fost lovită de un autocar

sus(1)jos(5)

hayak cafenea pub club gherla dej cluj orar program tractari auto gherla dej cluj telefon

Lasă un răspuns