ochelari gherla gama optic
lemnul verde cofetarie gherla prajitura tort telefon
locuri de munca gherla dej cluj iclod fabrica calorifere irrom
feroterm gherla magazin centrala termica instalatii dej cluj stiri pentru viata cabinet veterinar gherla medic telefon angajare mariflor responsabil manager magazin gherla dej bistrita
ambulanta femeie medic aer

Cum s-a văzut Untold din ambulanță: sute de tineri cu probleme cardiace, traumatisme, alergii

Timp de patru zile, în contextul desfășurării celui mai mare festival de muzică din România, principalul obiectiv al forțelor de ordine prezente la Untold a fost să acționeze în sprijinul tuturor cetățenilor care au vizitat municipiul Cluj-Napoca, în această perioadă.

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne au acționat proactiv, concentrându-și eforturile pentru identificarea persoanelor care au încercat să desfășoare activități ilegale sau care au consumat ori au încercat să vândă substanțe interzise.

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj au aplicat pe perioada festivalului 122 amenzi, în valoare totală de 103.205 lei și 73 avertismente, iar jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au aplicat 29 amenzi, în valoare de 10.000 lei și 10 avertismente.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de verificare, au fost oprite din a participa la festival 143 persoane, identificate având asupra lor substanțe interzise la deținere, iar 44 persoane au fost depistate conducând sub influența substanțelor psihoactive.

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor, aflate la cele cinci posturi medicale avansate deservite de personalul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și de cel al UPU-SMURD Cluj, au acordat sprijin participanților în cele patru zile ale festivalului, în următoarele situații:

  • 957 cazuri cu afecțiuni medicale diverse (probleme cardiace, reacții alergice etc.)
  • 229 traumatisme diverse (escoriații, contuzii, suspiciuni de fracturi etc.)
  • 218 dureri digestive
  • 159 dureri de cap, membre inferioare sau altele

În 35 de situații a fost nevoie de investigații medicale de specialitate, astfel că 30 adulți și cinci copii au fost transportați la spital.

Dispozitivul preventiv, integrat de ordine publică din zona festivalului a urmărit asigurarea respectării regulilor de comportament și constatarea oricăror fapte antisociale.

Nu au fost înregistrate incidente majore de ordine publică sau care să afecteze siguranța celor prezenți la eveniment.

Activitățile de prevenire au constituit, și de această dată, obiective majore pentru atingerea dezideratului de siguranță a participanților. Pe timpul desfășurării evenimentului, aproximativ 13.500 de persoane au beneficiat de activitățile de prevenire antidrog, fiind informate în domeniul prevenirii și reducerii riscurilor asociate consumului de droguri.

Au avut loc demonstrații privind efectele diferitelor substanțe psihoactive asupra creierului, prin folosirea ochelarilor speciali care distorsionează realitatea, respectiv un tip de ochelari care simulează starea de deteriorare produsă de alcool, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte, și un alt tip de ochelari care simulează efectele consumului de droguri.

Polițiștii de prevenire a criminalității au fost prezenți în festival cu recomandări pentru ca fiecare dintre participanți să se simtă în siguranță; să își păstreze bunurile personale cât mai atenți, să fie vigilenți la ”prieteniile” ocazionale, să fie cât mai prudenți pe drumurile publice. Peste 1200 de simulări de accident rutier până la 20 km/h au atras atenția asupra importanței folosirii centurii de siguranță, iar ”bicicleta beată” i-a pus la mare încercare chiar și pe cei mai experimentați bicicliști. Principiile de bază ale educației rutiere au fost împărtășite de polițiștii rutieri clujeni aflați la punctul de informare preventivă.

Tot ca o măsură proactivă, un elicopter din cadrul Inspectoratului General de Aviație a survolat zona, cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datele necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.

În domeniul prevenirii incendiilor, inspectorii I.S.U. Cluj au desfășurat permanent controale la operatorii economici din festival, pentru a preveni producerea unor incidente și a verifica respectarea tuturor condițiilor de siguranță. Deficiențele constatate au fost sancționate cu 50 de amenzi, în valoare totală de 27.000 lei și 97 avertismente.

foto: arhiva

fotografi video evenimente nunta botez majorat gherla dej cluj creare site web gherla dej cluj

Lasă un răspuns